Schoolvoorstelling: Raf Walschaerts - ZOON - vijfde en zesde leerjaar

Maximum 300 leerlingen.

Raf vertelt al 30 jaar sterke verhalen met Kommil Foo. Nu herwerkt hij zijn solovoorstelling ‘Zoon’ tot muziektheater samen met twee muzikanten. Een bijzonder ontroerend verhaal over zowat alle emoties die iemand in zijn leven kan tegenkomen. ‘Zoon’ werd uitgebracht als een muzikaal luisterverhaal op cd en in een boekje. 

Zoon, zo heet de kleine ezel, kan niet slapen. Hij is verteerd door schuldgevoelens over de dood van zijn vader. Op een nacht heeft hij een discussie met zijn vader of de wereld al dan niet rond is en noemt zijn vader hem een domme ezel. Beledigd stampt Zoon de poort van de schuur in het slot, waarna de bliksem in de schuur inslaat en de vader omkomt in de vlammen.

De voorstelling bestaat uit korte scènes die zich als gesproken liedjes ontpoppen. Het verhaal van Zoon die opkijkt naar zijn vader maar hem ook hartgrondig kan vervloeken. Er worden al eens dingen gezegd en gedaan waar een mens of een ezel veel spijt van heeft. Zoon verandert die spijt in moed en trekt met een badkuip vol herinneringen de volwassenheid in.

Duur

60 minuten - geen pauze.

Bezetting

Raf Walschaerts (spel, livemuziek), Gwen Cresens (bandoneon, accordeon), Ben Faes (contrabas), Ineke Nijssen (regie)

www.rafwalschaerts.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00

Waar

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem