Schoolvoorstelling: Hoge Fronten - Niet Wiet, Wel Nel (Nederland) - eerste en tweede leerjaar

Maximum 180 leerlingen.

Wiet wil bij Nel zijn. Nel wil bij Wiet zijn maar vaak is er wat mis. Dan is Wiet boos op Nel dan is Nel boos op Wiet. “Ik wil wel lief zijn” zegt Nel. “Ik ook” zegt Wiet maar vaak lukt het niet.

‘Niet Wiet, Wel Nel’ gaat over de liefde en dat je elkaar soms leuk vindt en soms ook niet. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen maar dat is niet altijd even eenvoudig. Zo kan een klein probleem volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer.

Deze beeldende voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek dat Joke van Leeuwen schreef voor beginnende lezers vanaf zes jaar. Het boek is in 1993 bekroond met een Zilveren Griffel. In de theatervoorstelling wordt eveneens gebruik gemaakt van de woorden die je leert als je net leert lezen. De voorstelling won een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie.

Duur

50 minuten - geen pauze.

Bezetting

Gerrit Dragt, Inge Liegsoens, Hans Van Cauwenberghe, Eva Zwart (spel, livemuziek), Lieke Benders (concept, regie), Joke van Leeuwen (tekst)

 

www.hogefronten.nl

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00

Waar

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem