Runners Evergem

Runners Evergem, méér dan een sportvereniging:

Runners Evergem is een dynamische joggingclub waar alle loopliefhebbers uit de streek terecht kunnen. Jong of oud, man of vrouw, recreatief of competitief, elke sportieveling is welkom en vindt ongetwijfeld zijn of haar plekje binnen onze club.

Vanaf het prille begin - bij de oprichting in 1989 - bieden we onze leden heel wat mogelijkheden om op een aangename en vriendschappelijke manier aan sport te doen. Elke week worden er op verschillende locaties looptrainingen georganiseerd waar heel wat leden elkaar ontmoeten. Voor zij die liever hun sportieve kwaliteiten ontplooien tijdens een jogging of wedstrijd stelt de club eveneens een uitgebreide loopkalender samen met de leukste en mooiste joggings uit de regio.

Eénmaal per jaar organiseren we onze eigen wedstrijd: de Runners Evergem Halve Marathon. Wat destijds begon als een kleinschalige wedstrijd voor loopliefhebbers uit de buurt groeide in de loop der jaren uit tot een gezellig en bekend loopevenement in Vlaanderen. Jaarlijks mogen wij op de eerste zaterdag van september meer dan 400 deelnemers verwelkomen aan het sportcentrum De Hoge Wal in Ertvelde. Onze halve marathon kent ook al jaren een internationaal tintje. Zo mochten wij niet alleen sportievelingen ontvangen uit onze buurlanden, maar ook uit Catalonië, Noorwegen, Kroatië en zelfs uit de Verenigde Staten en ... Tasmanië. Wij willen met dit evenement een sportieve dag aanbieden voor iedereen die graag de loopschoenen aantrekt. Zo is er naast de halve marathon ook nog keuze uit 2 joggings over 5 en 10 kilometer.
Sinds 2011 is onze Halve Marathon ook opgenomen in het boek ‘De 100 leukste lopen van Nederland en België’.

Maar onze club is méér dan een doordeweekse sportvereniging. Op regelmatige basis trekken we met onze leden voor een sportief weekend naar het buitenland. We bieden ook ondersteuning aan verschillende sportieve projecten in de buurt en verbroederen met andere loopverenigingen. Tijdens al onze activiteiten kan u ons herkennen aan onze opvallend fluo-gele clubuitrusting. Deze staat ondertussen al jaren symbool voor een sportieve levensstijl en daar zijn we fier op.

Omdat lopen voor ons veel meer is dan een alledaagse vorm van ontspanning proberen we samen met onze leden ook ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Zo werd onze Halve Marathon al enkele keren georganiseerd ten voordele van Artsen Zonder Grenzen en Kom op Tegen Kanker.

Met Runners Evergem willen we een warme thuishaven zijn voor alle liefhebbers van de loopsport, in Evergem en daarbuiten. Via onze website, facebook-pagina en driemaandelijks clubblad blijven we in nauw contact met meer dan 100 leden en bouwen we elke dag verder aan de toekomst van onze club.

Contactgegevens

Contactpersoon

Monteyne Gerald