Repair Café herstelt ook in 2019

Ondertussen is het Repair Café een vaste waarde in Evergem. Met zo’n 60 à 70-tal bezoekers per editie, kunnen we spreken van een succes. Daarom gaan we ook in 2019 gewoon door.

In het Repair Café kan je terecht met kapotte draagbare elektrische apparaten (huishoudtoestellen, gereedschap en andere), tuinmateriaal, textiel, speelgoed en houten materialen, fietsen enzovoort. Wist je dat Repair Café Evergem ook een horloge-, meubel- én schoenmaker heeft? Dat is uniek. Bovendien is er ook een afdeling smidse en speelgoed.

Tijdens elk Repair Café herstellen de vrijwilligers ongeveer de helft tot tweederde van de kapotte voorwerpen. De elektrische apparaten zijn het populairst.

Repair Café Evergem neemt ook deel aan 'Buurten met Repair Café'. Enkele Repair Cafés uit de buurt bundelen hun krachten en wisselen ervaringen uit.

Wie niets heeft om te repareren, kan steeds in het Repair Café terecht voor een drankje en een versnapering. Je kan er ook nieuwe mensen uit de buurt leren kennen of gezellig bijpraten.

Data

Repair Café Evergem vindt telkens plaats op zaterdag van 9 tot 12 uur.

  • 9 februari, in Gemeentelijke Basisschool Sleidinge
  • 27 april, in Gemeentelijke Basisschool Belzele
  • 22 juni, in Ontmoetingscentrum Ter Gulden Celle
  • 21 september, in Gemeentelijke Basisschool Wippelgem
  • 23 november, in Basisschool De Regenboog Ertvelde

Herstellers gezocht

Wil je graag een handje toesteken? Vind je het leuk om je kennis te delen? Ben jij een handige Harry of Henriette? Repair Café Evergem is steeds op zoek naar herstellers.

 

IK WIL MEEHELPEN

 

Gepubliceerd op dinsdag 29 januari 2019 9.37 u.