Renovatieadvies dankzij een warmtescan

In december startte gemeente Evergem, Energiehuis Wooneco en burgercoöperatie Energent een wijkrenovatietraject in de vissenwijk in Kluizen. In juni komt het mobiel Energiehuis langs. Zij geven gratis renovatieadvies op basis van een warmtescan van de woningen.

Een warmtescan?

In januari en februari maakt een expert van Wooneco een warmtescan van de voorgevel van de woningen in die wijk. Dat gebeurt langs de straatkant. Een warmtescan is een foto die via kleurverschillen het warmteverlies aantoont.

Inwoners van de vissenwijk in Kluizen kunnen die foto in juni dan bekijken in het mobiel Energiehuis. Een renovatiecoach geeft dan uitleg. Zij geeft info over het gratis renovatieadvies, de premies en de leningen. Ze is er ook voor eigenaars en huurders.

Je woning isoleren, goed voor je portemonnee

Een woning die onvoldoende is geïsoleerd, verliest veel warmte langs het dak, muren en/of ramen. Dit energieverlies kost veel geld. Je woning isoleren, betekent investeren in de toekomst en besparen op je energiefactuur. Bovendien help je actief mee aan een beter klimaat.

Gepubliceerd op woensdag 10 januari 2024 17 uur