Renovatie waterspaarbekken

Wist je dat er in Kluizen 11 miljard liter water opgeslagen ligt? Dankzij de twee grote spaarbekkens van De Watergroep is er ook in de zomermaanden voldoende drinkwater voor onze gemeente en omstreken. Het oudste waterspaarbekken is aan vernieuwing toe.

De folie onderaan is aan vervanging toe en over de jaren heen verzamelde zich slib in het spaarbekken. Dit zorgt voor algenbloei in de zomer, wat de drinkwaterproductie bemoeilijkt.

Daarom plant De Watergroep de komende jaren een grote renovatie. Als alles volgens planning verloopt, starten de werken in de zomer van 2022. Tijdens de werken splitst het drinkwaterbedrijf het waterspaarbekken in twee met een tussendijk. De Watergroep kan op die manier altijd een helft blijven gebruiken en de productie van jouw drinkwater verzekeren.

De aannemer legt de tussendijk aan met uitgegraven grond. Voor de renovatie van het spaarbekken worden zo veel mogelijk zand en stenen hergebruikt. Op die manier blijft het werfverkeer en de impact voor omwonenden tot een minimum beperkt.

MEER INFO EN UPDATES

Gepubliceerd op vrijdag 10 september 2021 10.35 u.