Naar inhoud

Inclusieve speelpleinwerking

Inclusieve speelpleinwerking

Omdat iedereen anders is en kinderen met een mentale en/of fysieke beperking een beetje extra aandacht vragen, werd het inclusiespeelplein in Evergem opgestart. Alle kinderen verdienen een kans om een spetterende zomer op het speelplein te beleven. Speelplein Spees opent daarom deze zomer voor het negende jaar op rij de deuren voor kinderen met een beperking. Zij zijn tussen 16 juli en 10 augustus welkom op de het speelplein in Evergem (Reibroekstraat 2/A).

Voor de zomervakantie worden de nodige aanpassingen op het speelplein gedaan zodat elk kind de kans krijgt om aan de vakantiewerking deel te nemen:

  • Kinderen met een beperking spelen gewoon mee. We passen spelen aan voor hen waar nodig
  • Er worden extra animatoren ingezet die kinderen met een beperking de nodige ondersteuning geven
  • De animatoren op het speelplein krijgen extra vorming in het omgaan met kinderen met een beperking
  • We zoeken samen met de ouders antwoorden op specifieke vragen
  • Ook de organisatie van de inclusiespeelpleinwerking passen we aan (speelaanbod, inschrijvingen, speluitleg, visualisatie...)
  • We gaan creatief om met materialen en lokalen in functie van de beperking
  • We hebben een snoezelruimte waar kinderen met of zonder beperking actief kunnen relaxen

Bekijk enkele sfeerbeelden van de inclusieve speelpleinwerking van vorige zomer.

Hoe kan je kind hieraan deelnemen?

Om de voorbereidingen vlot te laten verlopen en om de kwaliteit van de begeleiding te garanderen, vragen we om op voorhand in te schrijven. Dit kan via jeugd@evergem.be. Na de inschrijving komt iemand van de Jeugddienst op huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek maken we kennis en proberen we zo'n volledig mogelijk beeld te krijgen van jouw kind. Op die manier kunnen we de correcte ondersteuning op het speelplein aanbieden.  Op voorhand kan je samen met je kind ook eens langskomen op het speelplein om het terrein te verkennen.

Extra begeleiding voor kinderen met een beperking

Voor de inclusieve speelpleinwerking is er extra begeleiding voorzien. Er is 'individuele begeleiding' voor kinderen die een vaste begeleider nodig hebben en begeleiding voor degenen die 'extra' aandacht vragen. Er staan extra animatoren paraat en elk kind kan aan alle activiteiten deelnemen. Het opzet is dat alle kinderen, met hun eigen mogelijkheden, op het speelplein terecht kunnen om te spelen, te ravotten of op ontdekkingstocht te gaan in een aangename en aangepaste speelomgeving.

Ouders die interesse hebben om hun kinderen in te schrijven, kunnen contact opnemen met de Jeugddienst. De Jeugddienst  kan rekenen op de steun van Spees, de ondersteunende vzw voor de animatoren.

Info

Jeugd

Kluizendorpstraat 80, 9940 Evergem

Tel:  09 218 81 71
E-mail

Maandag tot vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur, op dinsdag ook van 14 tot 19.30 uur, op woensdag ook van 14 tot 16.30 uur.

Sluitingsdagen gemeentediensten

Gemeenteplan