Pastorijstraat afgesloten vanaf 24 februari

Momenteel zijn er werken in de Steenstraat, Hermijtstraat en Trilkouter. Op 24 februari is de Pastorijstraat aan de beurt. De straat wordt afgesloten vanaf de Hermijtstraat tot aan de R4. De werken gebeuren in twee fases.

Verloop

 • Fase 1 start op 24 februari en duurt vermoedelijk tot 6 april. Supermarkt Aldi is bereikbaar via de R4.
 • Tijdens fase 2 is Aldi bereikbaar via het dorp. Deze fase duurt van 7 april tot 10 juli. Bij slechte weersomstandigheden kan de aannemer de werken uitstellen.

Omleiding auto

 • Het doorgaand autoverkeer rijdt om via de Noordlaan – Hoogstraat – R4.

  Landbouwvoertuigen mogen tijdelijk op de R4 tussen de Pastorijstraat en Hoogstraat. Landbouwverkeer vanuit Rieme moet dus ook even omrijden via de R4 – Hoogstraat – Noordlaan.

Fietsers en voetgangers

 • Tijdens de krokusvakantie kunnen fietsers en voetgangers het kruispunt Pastorijstraat – Hermijtstraat niet passeren.
 • Na de krokusvakantie komt er een doorgang voor voetgangers ter hoogte van het kruispunt Pastorijstraat – Hermijtstraat en in de Hermijtstraat zelf. Deze doorgang wordt afgesloten van de werfzone. De schoolgaande kinderen kunnen stapvoets verder met de fiets aan de hand. Voor de andere fietsers is er een omleiding via het lateraal fietspad Jacques Paryslaan – Engelenhof – Kroonstraat (in beide richtingen).

  De dorpskernen van Kluizen en Wippelgem zijn nog steeds bereikbaar via het fietspad op parallelweg R4.

Hoe rijden de bussen?

Buslijn 55 (heen en terug)

 • Tijdelijke halte Noordlaan – Vaartstraat-West: de bus maakt eerst een lus via Vaartstraat-West en Oude Burggrave en rijdt dan verder via Hoogstraat en R4 naar Rieme.
 • Tijdelijke halte Noordlaan – Hoogstraat: de bus volgt de omleiding via Hoogstraat en R4 naar Rieme.

Buslijn 56 (heen en terug)

 • Tijdelijke halte kerk Ertvelde: de bus volgt de omleiding via de hospitaalstraat en de E34 naar Zelzate. Lijn 56 rijdt niet door Rieme tijdens de werken. Je kan naar Rieme via Zelzate of je neemt bus 55 aan Vaartstraat-West of Hoogstraat (tijdelijke haltes)

BEKIJK DE OMLEIDING OP DE WEBSITE VAN DE LIJN

Landbouwvoertuigen over R4

Landbouwvoertuigen mogen tijdelijk op de R4 tussen de Pastorijstraat en Hoogstraat. Landbouwverkeer vanuit Rieme moet dus ook even omrijden via de R4 – Hoogstraat – Noordlaan.

Kortparkeren op parking Carrefour

Ouders die hun kinderen met de auto naar Basisschool De Regenboog brengen, kunnen gebruik maken van de parking van Carrefour Ertvelde. De supermarkt voorziet een 'kiss & ride'-zone. Langparkeren is hier niet toegestaan.

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief en ontvang alle info over deze werken.
evergem.be/pastorijstraat

Gepubliceerd op woensdag 12 februari 2020 0 u.