Partnergemeente Großenkneten nodigt 120 Evergemnaren uit

Gemeente Grossenkneten bevestigde onlangs dat het verbroederingsweekend eind augustus kan doorgaan. Onze partnergemeente nodigt 120 Evergemnaren uit voor een verbroederingsweekend, van 26 tot 28 augustus. Reis je mee? Inschrijven kan tot 31 mei.

Van vrijdag 26 tot zondag 28 augustus zijn er verbroederingsfeesten in onze partnergemeente Großenkneten in Duitsland. Het Duitse verbroederingscomité zorgt voor een mooi en gevarieerd programma. Evergemse inwoners en verenigingen die graag eens op uitwisseling gaan, mogen mee naar het feest.

Schrijf je in

Wil je graag mee, met je gezin of met je vereniging? 
Een uitwisseling met een andere vereniging is een leuke ervaring voor jouw vereniging.

Het Evergemse verbroederingscomité zorgt voor vervoer, je betaalt daarvoor 35 euro. Maar je mag op eigen kosten ook met je eigen wagen rijden. Je overnacht gratis bij een Duits gezin. Wil je liever op hotel, dan betaal je zelf de kosten.

Inschrijven kan via de bestuursleden. Liefst voor dinsdag 31 mei.

Verbroedering met Grossenkneten

Großenkneten ligt in het noorden van Duitsland, op 25 km van Oldenburg en ongeveer 43 km van Bremen. Het is een landelijke gemeente met een sterk uitgebouwde landbouw. Ook het verenigingsleven in Großenkneten bloeit enorm.
Op 19 oktober 1974 ondertekenden Evergem en Großenkneten een officiële oorkonde. Die ligt aan de basis van de verbroedering tussen de beide gemeenten. Tweejaarlijks zijn er uitwisselingen.

evergem.be/verbroedering 

Gepubliceerd op maandag 9 mei 2022 0 u.