Paaskeuring, kermis en jaarmarkt Evergem-Centrum

Tijdens het weekend van vrijdag 10 tot en met maandag 13 april is het kermis in Evergem-Centrum. Dan vinden ook het Paastival en de jaarmarkt plaats. Tijdens deze evenementen gelden een aantal verkeersmaatregelen.

Kermis

De kermis wordt opgesteld op het Dorpsplein. Parkeren op het plein is niet mogelijk vanaf dinsdag 7 tot en met dinsdag 14 april.

Er wordt een tent geplaatst op het Gilbert Braeckmanplein. De straat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf donderdag 9 april om 9 uur tot en met 12 uur op dinsdag 14 april. Naast de ingang van de kerk zijn twee parkeerplaatsen gereserveerd voor personen met een handicap.

Op zaterdag 11 en zondag 12 april geldt een parkeerverbod voor de parkeerplaatsen ter hoogte van Dorpsplein 1.

Het gemeentebestuur heeft besloten om de wekelijkse markt te laten plaatsvinden op de skeelerpiste naast Sporthal Evergem-Centrum.

Rommelmarkt

Op zondag 12 april vindt tussen 6 en 18 uur een rommelmarkt plaats op het Dorpsplein en in het Eindeken. De weg wordt afgesloten tussen de kerk en de Ommegangstraat. In deze zone geldt ook een parkeerverbod. Er is een omleiding voorzien via Achterstege – Kapellestraat – Reibroekstraat – Hofbilkstraat – Hoeksken. 

De ingang van de kerk in het Hoeksken blijft vrij. 

Paaskeuring

Op maandag 13 april vindt de Paaskeuring plaats. De Reibroekstraat tussen de Hofbilkstraat en de Kapellestraat wordt tussen 6 en 17 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.

Er is een omleiding voorzien via Kapellestraat – Achterstege – Eindeken – Waalbrug - Christoffelweg – Zwartestraat – Bezoekstraat.

Er is een parkeerverbod, van 10 tot en met 13 april 2020, op de 4 parkeerplaatsen die zich het dichtst bij de hoofdingang van de gemeentelijke basisschool bevinden, om hierop de nadarhekkens voor de keuring te plaatsen.

Gepubliceerd op woensdag 11 maart 2020 17.19 u.