Op stap met een gids

Wil je de verhalen van je buurt ontdekken? Boek dan eens een rondleiding. Een gids neemt je met plezier mee door de geschiedenis. We voegden twee nieuwe rondleidingen toe aan het vaste aanbod.

Erfgoedwandeling in Kerkbrugge - Langerbrugge

Dit kanaaldorp herbergt enkele historische gebouwen met een interessant verleden: kastelen waarvan één al in de 14e eeuw vermeld werd, een 150 jaar oude school, industriële archeologie met de hoogste schoorsteen van het land, een station zonder treinen, een cité-jardin uit 1928 en een parkgebied met de contouren van een verdwenen velodroom. Een gids neemt je graag gedurende twee uren mee doorheen deze verrassende dorpskern.

IK WIL DEZE WANDELING DOEN MET EEN GIDS

Glasramen in de kerk van Wippelgem en de Antoniusommegang

Tegenover het Kasteeldomein van Wippelgem staat ‘De Boskapel’. Deze kleine kerk herbergt heel mooie glasramen. Ze vertellen een hele geschiedenis. Een ander verhaal is de ‘Ommegang van Sint-Antonius, abt’. Deze werd in 2022 grondig aangepakt. Wil je er meer over weten?Reserveer dan een gegidste rondleiding van ongeveer een uur doorheen de boeiende geschiedenis van deze gezellige kerk.

IK WIL DEZE WANDELING DOEN MET EEN GIDS


Je kan ook één van deze rondleidingen boeken:

Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2023 15.30 uur