Ook vervroegde paasvakantie voor kleuters Gemeentelijke Basisschool Sleidinge

Sinds begin maart zijn heel wat besmettingen in Gemeentelijke Basisschool Sleidinge. Heel wat leerlingen en leerkrachten zijn ziek of in quarantaine. De school kan niet anders dan de vervroegde paasvakantie ook in te roepen voor de kleuters. Een spijtige beslissing, wegens overmacht.

De maatregel werd genomen in overleg met de directie, de coördinerend directeur en het schoolbestuur. Het is puur omwille van overmacht.

“We kunnen onmogelijk voldoende opvang en toezicht voorzien in alle extra kleine bubbels. Daarom nemen we met spijt in het hart de beslissing om ook voor de kleuters vervroegde paasvakantie in te roepen. We voorzien wel in noodopvang, maar vragen met aandrang om daar enkel gebruik van te maken als het echt niet anders kan.”, aldus directeur Christine De Baets.

De scholen doen allemaal hun uiterste best. Zelfs als alle maatregelen goed opgevolgd worden, is het toch niet uitgesloten dat er toch besmettingen zijn.

Het gemeentebestuur wenst uitdrukkelijk alle directies, leerkrachten en al het schoolpersoneel van alle Evergemse scholen te bedanken voor hun extra inzet tijdens de coronacrisis. Het is niet evident voor scholen om zich telkens opnieuw te organiseren en aan alle maatregelen te voldoen.

Bedankt om vol te houden. Samen kunnen we het virus verslaan.

Gepubliceerd op donderdag 25 maart 2021 12.30 u.