Ontruiming op begraafplaats in Sleidinge

Na verloop van tijd ontstaat er op een begraafplaats soms plaatsgebrek. Noodgedwongen dienen de oudste graven dan plaats te ruimen voor nieuwe. Dat is nu het geval op de begraafplaats in Sleidinge. Die begraafplaats kreeg in 1997 al een uitbreiding, maar is nu opnieuw te klein.

Er is dringend nood aan ruimte voor grafkelders, columbaria en een sterrenweide.

Daarom zal er op het oude gedeelte een ontruiming gebeuren van 827 graven (in volle grond) in blok C, D en F. De zerken dateren van de periode 1965 tot 1980. In het nieuwe gedeelte verdwijnen geen graven. De vrije grond blijft daar behouden voor volle grond graven, het urnenveld en de strooiweide.

Aan de betrokken graven staan er infobordjes. Aan de ingang van de begraafplaats staat er een plannetje van de begraafplaats met daarop de te ontruimen zones.

Werken starten in september 2019

De nabestaanden hebben een jaar de tijd (tot 31 augustus 2019) om het grafmonument en bijhorende voorwerpen te verwijderen. Als het grafmonument dan niet weggehaald is, wordt het eigendom van de gemeente en laat het gemeentebestuur het monument wegnemen. Wie het graf wil behouden, kan dat enkel door een concessie aan te kopen. Een ontgraving is hiervoor noodzakelijk. Het graf wordt dan verplaatst naar een grafkelder of het wordt na crematie in een urnenkelder of een nis geplaatst. Uiteraard kan het ook verstrooid worden.

De werken worden uitgevoerd in september en oktober 2019. We plaatsen na de werken een zuil op de begraafplaats met daarop plaatjes met de namen van de ontruimde graven. Wie een plaatje wil aankopen kan contact opnemen met dienst Gemeentewerken.

 

Gepubliceerd op vrijdag 31 augustus 2018 15.46 u.