Omleiding naar veer Langerbrugge

Op 11 maart 2024 starten werken aan de Kluizensesteenweg in Gent op de grens met Evergem. De straat krijgt een nieuwe riolering en een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad van 4 m. Hierdoor moet je omrijden om het veer van Langerbrugge te bereiken.

Toegankelijkheid

Tijdens de werken zal de verbinding tussen de Burggravenlaan en de Langerbruggekaai, op 1 week na, steeds toegankelijk blijven voor voetgangers en fietsers. Die week valt in de periode 15 april tot 15 mei.

De weg is gedurende de werken afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Dit zal aangeduid staan. De omleidingsplannen zijn begin maart raadpleegbaar via vlm.be\kluizensesteenweg.

Bromfietsers en motors kunnen nog door aan het kruispunt met de Gentweg (knip met paaltjes).

Ander gemotoriseerd verkeer rijdt om via Doornzele Dries of via de Pantserschipstraat.

De kanaalweg blijft bereikbaar en dus ook het veer van Langerbrugge en Terdonck.

Lijn 55 rijdt om via de Langerbruggestraat - R4 - Pantserschipstraat.

Planning van de werken

De werken verlopen in 3 fases.

  • De eerste fase start op maandag 11 maart en loopt tot de zomer, ze omvat de zone tussen de Langerbruggekaai en de spoorweg.
  • In de tweede fase vat de aannemer de rioleringswerken aan. Tijdens die fase zijn er ook werken aan de spoorwegovergang, hierbij is de doorgang voor voetgangers en fietsers onderbroken.
  • De derde fase start kort voor de zomer met de aanpassing van het kruispunt Langerbrugsestraat en Burggravenlaan. Dan is er een afzonderlijke wegomleiding. Bus 55 rijdt dan om via Elslo.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Gent Op Weg om op de hoogte te blijven.

Gent Op Weg

Gepubliceerd op dinsdag 13 februari 2024 12 uur