Ombouw R4 komt dichterbij

De Werkvennootschap laat weten dat de aanvraag voor omgevingsvergunning goedgekeurd werd door de Vlaamse Overheid. Dat is voor de ombouw van de R4 tussen E34 en het Ovaal van Wippelgem. Als alles volgens planning verloopt, starten de werken in 2022. De ombouw van de R4 komt dus dichterbij.

De Werkvennootschap

Achter de schermen van het project R4WO neemt De Werkvennootschap de coördinerende en uitvoerende rol op. De Werkvennootschap neemt stappen om de noodzakelijke studies, participatie- en communicatiebegeleiding op te starten en doet dat in nauw overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen (AWV) en het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid.

Aanvraag omgevingsvergunning goedgekeurd

De Vlaamse Overheid keurde op 3 februari 2021 de omgevingsvergunningsaanvraag goed. Ze leverde een vergunning af voor de ombouw van de R4 vanaf de E34 (Knokke-Antwerpen) tot aan het Molenvaardeken (omgeving Ovaal van Wippelgem). 

Met deze vergunning, zet De Werkvennootschap een eerste stap richting de werken aan de R4 West en Oost. Als ze ook positief advies ontvangen voor de andere knooppunten, kunnen de werken starten in het najaar van 2022. Volgens de huidige planning zullen deze werken duren tot 2028. Eind dit jaar stelt De Werkvennootschap een aannemer aan voor de aanpak van de 14 knooppunten en tussenliggende gedeelten.

Volg de werken van op de eerste rij

Bekijk de info via de website R4WO, de Facebookpagina of schrijf je in op de nieuwsbrief.

Gepubliceerd op maandag 26 april 2021 0 u.