Ombouw kruispunt ‘Euro-silo’ tot turboverkeersplein

Op maandag 19 augustus van 15 tot 17 uur vindt een infomarkt plaats over de ombouw van het kruispunt 'Euro-silo' tot een turboverkeersplein. Dat is een soort rotonde met verkeerslichten waar elke rijrichting een aparte rijstrook heeft. De werken maken deel uit van het project R4 West en Oost (R4WO).

Turboverkeersplein?

Een turboverkeersplein lijkt op een rotonde, maar elke rijrichting heeft een aparte rijstrook en
verkeerslichten regelen de punten waar het verkeer kruist. Naast het vernieuwde knooppunt komen geluidswanden. Die zorgen ervoor dat de nabije omgeving zo weinig mogelijk geluidshinder van het verkeer ondervindt.

Bestuurders moeten bij het oprijden van het turboverkeersplein kiezen welke richting ze uit willen. De verkeerslichten werken volgens het principe van een groene golf zodat bestuurders
vlot kunnen doorrijden.

De draaicirkels zijn zo ontworpen dat personen en vrachtwagens elkaar niet hinderen wanneer ze het verkeersplein op- of afrijden. Fietsers kunnen na de werken nog steeds parallel met de spoorweg en de R4 fietsen.

Werken maken deel uit van herinrichting R4WO

De omvorming van het kruispunt 'Euro-silo' aan de John F. Kennedylaan met de Dwight Eisenhowerlaan tot turboverkeersplein maakt onderdeel uit van de volledige herinrichting van de R4 West en Oost tot primaire wegen. Door deze herinrichting zal het aantal op- en afritten langs de R4 verminderen. Hierdoor vermindert het verkeer in de woonkernen, verhoogt de bereikbaarheid van de havenbedrijven en verbetert de leefbaarheid van de gehele kanaalzone. Deze werken zullen worden uitgevoerd in verschillende fases. Een aantal zogenaamde 'quick wins' gaan als eerste in uitvoering waaronder de heraanleg van het kruispunt 'Euro-silo'.

Het openbaar onderzoek start deze zomer. In 2020 starten de werken.

Infomarkt

Heb je een bedrijf in de buurt van het kruispunt? Dan ben je welkom op maandag 19 augustus van 15 uur tot 17 uur in het Bezoekerscentrum van North Sea Port in Gent (Rigakaai 1).

SCHRIJF JE BEDRIJF IN

Meer informatie over het volledige project op www.r4wo.be.

Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2019 14.27 u.