Naar inhoud

Slotfeest Evergem Verschiet – Bib to the future

Zaterdag 21 april

Slotfeest Evergem Verschiet
Evergem verschoot! Wat wordt het hier goed vertoeven in 2050. Samen droomden we een jaar lang over de toekomst van Evergem. We gaven onze ideeën vorm tijdens vier atelierreeksen. Op 21 april komen we met onze creaties naar buiten.

De afgelopen maanden zijn we met een aantal Evergemnaars in de ateliers Voeding, Architectuur, Woord en Textiel aan de slag gegaan om het Evergem van 2050 vorm te geven. Op 21 april nodigen we je uit om de sfeer te proeven of mee de laatste hand te leggen aan de verschillende creaties. We bundelen de kennis en energie uit de vier atelierreeksen om een geheel te creëren dat je van de toekomst laat proeven.

  • Zaterdag 21 april
  • 10 tot 17 uur
  • Bibliotheek Evergem (Bibliotheekstraat 12)

Spring binnen wanneer je zin hebt, we wijzen je vlot de weg doorheen dit makerslab van 3D-printers, robotica, lasersnijders, sensoren… dat het Evergem van 2050 een hele dag verder vormgeeft.

 

In de kijker

  • 10 uur: Leer jouw toekomstdromen omzetten in eenvoudige tekeningen die daarna live 3D-geprint worden. Inspiratie kan je halen uit de maquette van Evergem 2050 die we die dag verder aanvullen en uit de doeken doen.
  • 13 uur: Ga de samenwerking aan met Textiel en Voeding om eetbaar textiel en ecologische kledij te kweken. Ontdek je nieuwe look in de virtuele paskamer.
  • 15 uur: Kruip met Woord in de opnamestudio om futuristische geluiden te creëren en op te nemen. Het geheel verwerken we in een lied dat het Evergem van 2050 bezingt.

 

Slotmoment

Om 16 uur lichten we de resultaten uit de verschillende ateliers toe en sluiten we samen feestelijk af met een hapje en een drankje.

 

Meer informatie op www.evergemverschiet.be.

In samenwerking met Cultuurconnect.

Datum: maandag 16 april 2018
Nieuwsoverzicht Aanraden

Info

Bibliotheek

Bibliotheekstraat 12, 9940 Evergem

Tel:  09 216 89 30
E-mail
Gemeenteplan