Naar inhoud

Levensloop Evergem

Zaterdag 16 en zondag 17 juni

Levensloop logo
Op zaterdag 16 en zondag 17 juni vindt Levensloop Evergem plaats aan Sportcentrum Hoge Wal. Tientallen teams engageren zich om 24 uur in beweging te blijven en zo geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker. Het gemeentebestuur steunt deze actie.

Aan de Hoge Wal in Ertvelde (Guldensporenlaan 34) wordt in dat weekend een immens evenementendorp opgetrokken. Het evenementendorp is open van zaterdag 12 uur tot zondag 15 uur. Er is doorlopend catering, er zijn springkastelen en er is kindergrime. Daarnaast zijn er ook enkele vastgelegde activiteiten:

 

Zaterdag (onder voorbehoud):

 • 17 uur: Wiwok
 • 19.30 uur: Weedfarmers
 • 21.15 uur: The Black Men

 

Zondag:

 • 7.45 - 10 uur: ochtendwork-out
 • 8 - 10 uur: ontbijt
 • 9 uur: fanfare
 • 10.15 uur: Rap en Vrank
 • 11 uur: Kinderdisco Raf Violi
 • 12.45 uur: Groot Licht Bal orkest

 

3 sleutelmomenten

Levensloop Evergem is opgebouwd rond drie ceremonieën:

 • Op zaterdag om 15 uur wordt er officieel gestart met een openingsceremonie. De Vechters leggen de eerste ereronde af, vergezeld door alle mensen die hen ondersteunen in hun strijd.
 • Een tweede sleutelmoment is de Herinneringsceremonie.
  Bij valavond verlichten kaarsenzakjes het parcours. Iedereen kan ter herinnering of ter ondersteuning van een (ex-)kankerpatiënt een papieren kaarsenzakje kopen waarop men een persoonlijke boodschap kan schrijven of tekenen.
 • Het derde sleutelmoment is de Slotceremonie op het eind van de 24 uren van Levensloop.
  Tijdens de Slotceremonie loopt iedereen samen een laatste ronde en wordt ook het eindbedrag bekend gemaakt.

 

Infoavond en kapiteinsmeeting

Op donderdag 26 april is er een teamkapiteinsmeeting en op donderdag 17 mei een infoavond voor geïnteresseerde vrijwilligers. Beide vinden plaats in het Administratief Centrum Ertvelde (Marktplein 2) om 20 uur.

 

Op naar de 100.000 euro

De organisatoren hopen dit jaar in totaal 100.000 euro in te zamelen. Elk teamlid betaalt 10 euro om mee te doen. Iedereen kan ook een gift doen (fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro). De organisatie spreekt zelf sponsors aan, maar ook de teams kunnen sponsors zoeken. Zij kunnen op voorhand acties ondernemen om geld in te zamelen. Er zijn ook financiële acties tijdens het evenement. Zo worden er tijdens het weekend smoothies, croque monsieurs, ijsjes, frietjes… verkocht door verschillende teams. De opbrengst van al deze acties wordt dan op de teamteller bijgeschreven van het team dat de actie georganiseerd heeft.

 

Vrijwilligers gezocht

Het bestuur is nog volop op zoek naar vrijwilligers. Heb je zin om mee te helpen tijdens het evenement? Of de dagen ervoor of na? Geef dan een seintje via tel. 0494 052 468 of evergem@levensloop.be.

Datum: vrijdag 13 april 2018
Nieuwsoverzicht Aanraden

Info

Secretariaat

Administratief Centrum Gemeentehuis
Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem

Tel:  09 216 05 00
E-mail

maandag tot vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur, op dinsdag ook van 14 tot 19.30 uur en op woensdag ook van 14 tot 16.30 uur

Sluitingsdagen gemeentediensten

Gemeenteplan