Naar inhoud

Jef bouwt verder aan speelpleinen

Start Klaverbeekstraat en Vlierboomstraat

Jef bouwt
De voorbije jaren brak Jef een aantal speeltoestellen af omdat ze niet meer voldeden aan de wettelijke normen. Samen met de buurtbewoners dacht Jef na over de herinrichting van de speelpleinen. Jef zat de laatste maanden alleszins niet stil, want hij bouwt momenteel op vijf pleinen nieuwe toestellen

Jef en zijn bouwvakkers bouwen momenteel in de Azaleastraat, Hagewindestraat, Pinksterbloemstraat, Sportcentrum Hoge Wal en Witherenlei nieuwe speeltoestellen. Deze terreinen zullen volledig afgewerkt zijn tegen eind maart.

Start herinrichting Klaverbeekstraat en Vlierboomstraat

Jef komt op 21 maart langs van 14 tot 17 uur op het plein in de Vlierboomstraat.  Op die namiddag is er een inspraakmoment voor beide pleinen op het plein in de Vlierboomstraat. Tijdens spelmomenten kunnen kinderen via leuke technieken en methodieken mee bouwen aan hun favoriete speelplein. Omdat kinderen vaak niet de enige gebruikers van een speelterrein zijn, is er ook een inspraakmoment in voor ouders, buurtbewoners en verenigingen. Dienst Jeugd legt daarna alle ideeën samen en bekijkt met het bestuur welke plannen uitvoerbaar en realistisch zijn.

Ook de speelpleinen in Gaverse, Tervenen, Guldensporenlaan (Sportcentrum Hoge Wal) krijgen in 2018 een make-over. Het is de bedoeling om in het najaar de nieuwe speeltoestellen te plaatsen. De bewoners worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Op 7 oktober was er reeds een inspraakmoment voor Gaverse en Tervenen.

Aan het nieuwe Huis van Jef aan de Hoge Wal zal voor de zomer nog een waterspeeltoestel geplaatst worden.

Grovermansdreef, Cardijnlaan en Arteveldestadion

Ondertussen is Jef volop bezig met deze speelterreinen. Hij wacht momenteel op de aannemer. Aan Arteveldestadion wordt eind mei gestart met de werken. Voor de andere twee pleinen is er nog geen concrete timing bekend. Jef hoopt hier in het najaar/begin 2019 aan de slag te kunnen gaan.

Jef zit niet stil 

In het najaar start Jef ook met bouwen aan de Muzenhoek/Kerkeland.

Wordt zeker vervolgd... 

www.evergem.be/jefbouwt 

Datum: woensdag 14 maart 2018
Nieuwsoverzicht Aanraden

Info

Jeugd

Kluizendorpstraat 80, 9940 Evergem

Tel:  09 218 81 71
E-mail

Maandag tot vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur, op dinsdag ook van 14 tot 19.30 uur, op woensdag ook van 14 tot 16.30 uur.

Sluitingsdagen gemeentediensten

Gemeenteplan