Naar inhoud

Buurgemeenten maken samen werk van een aangename leefomgeving

Sluikstort (c) Veneco
15 gemeenten rond Gent richten samen een handhavingscel op om bouwhinder en milieuovertredingen zo snel mogelijk weg te werken. Deze cel zal onder meer optreden bij bouwovertredingen, milieuovertredingen en sluikstorten.

Vlaanderen wil dat gemeenten een aantal taken overnemen. Er is de laatste tijd heel wat veranderd op gebied van Ruimtelijke Ordening en milieuvergunningen. Vlaanderen hield in het verleden toezicht op middelgrote bedrijven. Zij geeft die fakkel nu door aan de gemeenten. Dit vraagt extra mankracht en middelen die de gemeenten niet onmiddellijk ter beschikking hebben. Daarom slaan deze gemeenten de handen in elkaar: Assenede, Deinze, De Pinte, Evergem, Gavere, Kaprijke, Lochristi, Lovendegem, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Waarschoot, Wachtebeke, Zomergem en Zulte.

Burgers en lokale bedrijven worden via sensibiliseringscampagnes geïnformeerd over thema’s met betrekking tot milieu en ruimtelijke ordening. Een nette leefomgeving bevordert de sociale interactie tussen inwoners. De handhavingscel helpt om dit te bereiken.

 

Datum: zaterdag 10 februari 2018
Nieuwsoverzicht Aanraden

Info

Secretariaat

Administratief Centrum Gemeentehuis
Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem

Tel:  09 216 05 00
E-mail

maandag tot vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur, op dinsdag ook van 14 tot 19.30 uur en op woensdag ook van 14 tot 16.30 uur

Sluitingsdagen gemeentediensten

Gemeenteplan