Naar inhoud

Cinema Westside: Filmprogramma februari

Bad trip
In februari heeft Cinema Westside drie films in de aanbieding: Bad Trip, You were never really here en een film van FilmfestGent On Tour waar van de titel nu nog niet gekend is.

Bad Trip (België, 2017)

  • dinsdag 6 februari, 20 uur
  • 90 minuten, geen pauze

Bad Trip werd geregisseerd door Dries Vos (Biker Boys, Patrouille Linkeroever, Allemaal Familie, De Dag). 
De hoofdrollen zijn weggelegd voor een Vlaamse topcast met onder meer Jonas Van Geel, Tom Audenaert, Ben Segers en Gene Bervoets. Allemaal acteurs met wie Dries Vos eerder heeft samengewerkt.  

In hun laatste week als huisgenoten, komen de vier vrienden Tim (Jonas Van Geel), Kris (Tom Audenaert), Sebastiaan (Ben Segers) en René (Gene Bervoets) onbedoeld in een ongelukkige situatie terecht waarbij ze binnen één week een ongeziene hoeveelheid cocaïne moeten verkopen. Een bijzonder moeilijke opdracht voor de meest ervaren gangsters, maar voor deze vier, die geen schel kaas gegeten hebben van het criminele milieu, ronduit onmogelijk. Deze waanzinnige opdracht zal hen dwingen om steeds dieper af te dalen in de krochten van de criminaliteit. Een angstwekkende en tegelijkertijd hilarische tocht die hen lijnrecht tegenover de Joodse, de Turkse en de Vlaamse drugsmaffia plaatst.

You were never really here (UK/USA/Frankrijk, 2017)

  • dinsdag 27 februari, 20 uur
  • 90 minuten, geen pauze

De film You were never really here van de Schotse regisseuse Lynne Ramsay is opnieuw een schot in de roos, of een stomp in de maag zo je wil. In 2011 maakte ze al het ijzingwekkende We need to talk about Kevin over een moeder die zich schuldig voelt over haar zoon die een bloedbad heeft aangericht op zijn middelbare school. Deze keer duikt ze in het miezerige bestaan van de bebaarde Joe, meesterlijk vertolkt door klassebak Joaquin Phoenix, een afgestompte ex-militair die zijn boterham verdient als huurling. Hij spoort de vermiste kinderen op van rijke New Yorkers en brengt ze weer naar huis. Voor elke opdracht koopt Joe een hamer in de lokale doe-het-zelfzaak, het vervolg kan je zelf wel invullen.

Ramsay houdt het geweld grotendeels buiten beeld, waardoor het in feite nog harder aankomt. Door die rauwe emotionele nabijheid wordt de film uiteindelijk gruwelijk ontroerend. Wanneer Joe het laatste restje tederheid verliest, breekt je hart voor hem. Ramsay is erin geslaagd om een gewelddadig monster menselijk te maken. De film wordt vaak vergeleken met ‘Taxi Driver’ de klassieker van Martin Scorsese, maar wees gerust, Ramsay heeft er haar eigen draai aan gegeven. Een klassieker in wording!

Filmfest on Tour Gent

  • dinsdag 20 februari, 20 uur

De films in samenwerking met het Filmfestival Gent worden ongeveer een maand op voorhand bekendgemaakt.
Het zijn telkens exclusieve avant-premières, telkens pareltjes die met veel zorg worden uitgekozen door programmator Wim De Witte en artistiek directeur Patrick Duynslaegher.
Tegelijkertijd spelen deze films ook in de reguliere bioscopen, dus grijp je kans om een exclusieve film mee te pikken dichtbij huis!

Tickets

Kaarten kosten 7 / 6 / 5 euro en kan je hier bestellen

Voortaan kan je zelf bij de online reservatie je zitje kiezen op de zaalplattegrond

Datum: donderdag 30 november 2017
Nieuwsoverzicht Aanraden

Info

Cultuurcentrum Evergem

Weststraat 31, 9940 Evergem (Sleidinge)

Tel:  09 358 51 00
E-mail

maandag tot vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur

Sluitingsdagen gemeentediensten

Gemeenteplan