Naar inhoud

Week van de mobiliteit - 16 tot 22 september

Duurzame en veilige verplaatsingen en een vlotte alternatieve route zonder file

Emma en Jana rijden veilig met de fiets naar school
Tijdens de week van de mobiliteit denkt niet alleen Evergem denkt Klimaatgezond. Heel Vlaanderen stapt en fietst in die week voor een betere gezondheid en schonere lucht.

De luchtkwaliteit in heel Vlaanderen kan beter en wij kunnen allemaal ons steentje bijdragen. Door te kiezen voor een duurzame manier van transport help je niet enkel de luchtkwaliteit vooruit, maar adem je zélf ook minder fijn stof in dan in een auto. Bewegen is bovendien goed voor de gezondheid, ook in de omgeving van de Gentse kanaalzone.

Om kinderen en hun ouders op de fiets te krijgen, schenkt de politiezone bij de start van het schooljaar extra aandacht aan veiligheid in de schoolomgeving. In de eerste schoolweken komen er politieagenten langs op de scholen om de fietsen te controleren.

Je op een duurzame en veilige manier verplaatsen

Tijdens de week van de mobiliteit staat ‘je op een duurzame en veilige manier verplaatsen’ centraal.
De meest duurzame verplaatsingen zijn deze die je te voet of met de fiets doet. Dat zijn de gezondste en goedkoopste.

Wat houd je tegen om op de fiets te springen of te voet naar een afspraak te gaan?

Is het uit pure gewoonte of is er meer aan de hand? Te veel wind, te ver, (kans op) regen, te weinig zitplaatsen of geen plaats voor de boodschappen?
Voor de meeste argumenten bestaat er wel een duurzame oplossing: een regenpak, een elektrische fiets, fietskar of bakfiets.

De fietspaden worden steeds beter, er zijn een Evergem heel wat trage wegen, dus kies er de meest aangename route uit om naar je werk of naar school te rijden of te wandelen. Zorg dat je fiets in orde is en zorg er zeker voor dat je voldoende zichtbaar bent in het verkeer.

Een nieuwe wereld gaat voor je open

Eenmaal overtuigd om te fietsen en te wandelen gaat er een wereld voor je open.
Je voelt je beter in je vel, je conditie wordt beter en je spaart in de portemonnee.
Je leert bovendien nieuwe plaatsen kennen, waarvan je de schoonheid nog niet had opgemerkt.

Acties van Dorpsteam Belzele

Tijdens de week van de mobiliteit schenkt het Dorpsteam van Belzele speciale aandacht aan de leefbaarheid van hun dorpskern. Ze heten de dorpsbezoekers van harte welkom en verzoeken het doorgaand verkeer om een alternatieve route te nemen.
Veel chauffeurs vermijden de drukke verkeersassen N9 en R4 en rijden via de dorpskern naar Evergem Centrum. Dat zorgt voor meer verkeer in de dorpskern van Belzele en geeft een onveilig gevoel voor fietsers en voetgangers.
Het dorpsteam deelt flyers uit met daarop een alternatieve route langs de Ringvaart, zo kan je van de N9 vlot naar Evergem, zonder door de dorpskern van Belzele te rijden. Belangrijk: je hoeft er niet in de file te staan!

Bedankt om mee te helpen aan een klimaatgezond Evergem

Datum: dinsdag 12 september 2017
Nieuwsoverzicht Aanraden

Info

Gemeentewerken

Administratief Centrum Gemeentehuis
Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem

Tel:  09 216 05 30
E-mail

maandag tot vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur, op dinsdag ook van 14 tot 19.30 uur, op woensdag ook van 14 tot 16.30 uur

Sluitingsdagen gemeentediensten

Gemeenteplan