Het erfgoed van Langerbrugge door de ogen van Konnektor-kunstenaars

Drie kunstenaars die in de zomer van 2020 in Kerkbrugge-Langerbrugge resideerden, presenteren in het weekend van 23 en 24 oktober in Buurt’Punt Den Hannekesnest. De rode draad in hun werk: Het verleden, het heden en de toekomst van de elektriciteitscentrale.

Buurt'punt Den Hannekesnest

De toekomst van de elektriciteitscentrale van Langerbrugge

Lezingen en debat over de herbestemming van de elektriciteitscentrale met experts en buurtbewoners in het kader van het project ‘Mission Dhuicque’ van Edwin Stolk. 
Met Partick Viaene (industrieel erfgoedexpert), Joeri Januarius (coördinator van ETWIE) en een vertegenwoordiger van gemeente Evergem.

  • zaterdag 23 oktober - 20 uur

MEER INFO

Mission Dhuicque

Cultuur betekent gedeelde betekenis waarbij iedereen mee kan doen. Echter in de praktijk merkt kunstenaar Edwin Stolk dat dit vaak niet vanzelfsprekend is. Als het woord ‘kunst’ buiten op straat valt voelt hij niet zelden een bepaalde afstand. Dit is toch opmerkelijk wanneer je bedenkt ‘dat alles wat we om ons heen zien bestaat uit beeld’? 

  • openluchttentoonstelling in het koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid
  • tot 15 november

MEER INFO

De ijzeren boomgaard

Doorlopende vertoning van het sprookje van Langerbrugge: ‘de ijzeren boomgaard’. Mirte Van Duppen creëerde deze film geïnspireerd door verhalen, anekdotes en herinneringen van de bewoners uit Kerkbrugge-Langerbrugge.

  • zaterdag 23 oktober - 18 tot 22 uur
  • zondag 24 oktober - 14 tot 20 uur

MEER INFO

Collectieve Conversatie

Presentatie van de audiovisuele installatie, ‘Collectieve Conversatie’ gebaseerd op herinneringen en levensverhalen uit Kerkbrugge-Langerbrugge door Mònica Luiz Royola. 

  • zaterdag 23 oktober - 18 tot 22 uur
  • zondag 24 oktober - 14 tot 20 uur

MEER INFO

Konnektor is een verbindend kunstproject tussen stad, haven en achterland.
De gemeente Evergem is een van de partners binnen dit project.

Gepubliceerd op dinsdag 12 oktober 2021 0 u.