Opening De boomgaard+ - sfeerbeelden

Op zaterdag 25 september kon je het nieuwe burgerproject De boomgaard+ ontdekken. Er waren workshops, je kon smullen en proeven, een insectenhotel bouwen, naar verhalen luisteren, kriebelbeestjes voelen,...

Vier organisatoren kregen een deel van het gemeentelijke burgerbudget om een project te realiseren. Zij werken dit volledig zelfstandig uit, met budget van de gemeente. Een daarvan is 'De boomgaard+'.

BEKIJK ENKELE SFEERBEELDEN

Burgerbudget verdeeld over 4 projecten

De boomgaard+: 7.000 euro

Dankzij het burgerbudget komt er in Sleidinge een plek waar iedereen samen fruit, groenten en kruiden kan kweken. De initiatiefnemers werken hiervoor samen met Woonzorgcentrum Ave Maria, die de weide en boomgaard ter beschikking stelt. Ze zijn ook van plan om af en toe activiteiten te organiseren: bijvoorbeeld een oogstfeest, een plantdag, een workshop …

Sociale kruidenier: 10.000 euro

Met het burgerbudget willen de initiatiefnemers een winkel met gezonde en lokale producten oprichten voor mensen die het niet zo breed hebben. De sociale kruidenier wil aanvullend werken op het bestaande aanbod. In de plannen is er ook een ontmoetingsruimte voorzien. De vereniging wil werken met vrijwilligers.

Speelruimte aan de Molen van Wippelgem: 10.000 euro

In Wippelgem zijn er niet zoveel openbare speelpleintjes. Met het burgerbudget willen de initiatiefnemers een speelruimte inrichten aan de Gerardsmolen. Op die manier wordt die molen het ganse jaar een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Handige papa’s, mama’s en grootouders willen de speeltuigen zelf ontwerpen en in elkaar timmeren. De molen en het erfgoed dienen als inspiratie.

Het Art'istennest: 8.000 euro

In 2019 zetten enkele enthousiaste buurtbewoners hun schouders onder buurtpunt ‘Den Hannekesnest’ in de voormalige kerk van Kerkbrugge-Langerbrugge. Het buurtpunt is een ontmoetingsplaats met een korte keten winkel, een speelplek, een petanquebaan, een zonnig terras … De buurtbewoners willen met het burgerbudget maandelijks gratis muziekoptredens organiseren. Ze willen lokale muzikanten een podium geven en hen ook betalen.

Gepubliceerd op maandag 27 september 2021 0 u.