Wel Doeners gezocht om projecten te organiseren

Iedereen is het eens dat afgelopen periode raar en lastig was. Ook voor jongeren was het niet eenvoudig. We ontvingen 20.000 euro om concrete projecten te organiseren die het welzijn van je generatie kunnen versterken. Doe je mee?

Wel Doeners gezocht

Iedereen is welkom om met zijn eigen uniek talent mee te bouwen aan ons project. Een project waar er echt naar de kinderen en jongeren geluisterd wordt, waar je écht de baas zal zijn.

  • Ben jij een krak in het maken van zotte social media content?
  • Heb jij een ongelofelijk organisatietalent?
  • Ben jij steevast de leader van team sfeerbeheer?

Op zaterdag 16 oktober van 10 tot 16 uur komen we voor het eerst samen in Huis van Jef in Ertvelde. Middageten en drankjes worden voorzien.

Heb je geen vervoer of is Huis van Jef moeilijk te bereiken voor jou? Geef ons een seintje en we proberen samen een oplossing te vinden.

Kriebelt het om mee te doen?

SCHRIJF JE IN!

We komen drie of vier keer samen met de groep. Op die momenten werken we aan onze acties. We spreken altijd buiten de schooluren af, ergens in het Meetjesland. Waar en wanneer we samenkomen, bespreken we altijd in groep.

Wat vooraf ging

Om het welzijn van jongeren te versterken, lanceerde de Vlaamse overheid begin 2021 een projectoproep. Samen met de regionale jeugddienst Meetjesman haalden we een
projectsubsidie van 20.000 euro binnen.

In juni startte een onderzoek bij jongeren van het 6e leerjaar tot en met het 6e middelbaar. Aan de hand van een enquête kwamen we meer te weten over hun welzijn tijdens de coronaperiode. We stelden vragen over de gevoelens en emoties dat ze ervaren, over hun vrije tijdsbeleving, over hun sociale media gebruik, over inspraak en informatiedeling en over de toekomst.

Dit najaar gaan we met de resultaten aan de slag. Jongeren krijgen een budget van 20.000 euro waarmee ze zelf acties mogen uitwerken om het welzijn van zichzelf, vrienden en andere jongeren te versterken.

Gepubliceerd op donderdag 9 september 2021 12.29 u.