Veiliger fietsen in Evergem-Centrum dankzij fietsstraat

Dankzij enkele kleine ingrepen wordt de dorpskern van Evergem-Centrum en de schoolomgeving een pak veiliger voor fietsers en voetgangers. Het kruispunt aan het Dorpsplein is nu minder breed, er is een nieuwe voorrangsregeling en ook een fietsstraat. De allereerste in de gemeente.

Op vrijdag 9 juli werden de werken langs het traject Bibliotheekstraat – Dorpsplein – Gilbert Braeckmanplein – Kapellestraat grotendeels afgerond.

De rode laag (fietsstraat) wordt aangebracht op vrijdag 16 juli.

Nieuwe voorrangsregeling

Het kruispunt Hoeksken / Dorpsplein / Gilbert Braeckmanplein / Eindeken is terug open. De voorrangsregeling is gewijzigd.
Wie van het Hoeksken of Eindeken komt, moet voorrang verlenen aan het verkeer op de as Bibliotheekstraat – Dorpsplein – Gilbert Braeckmanplein.

Dit is een grote verbetering voor de vele fietsers en voetgangers die van en naar school, station en tram- en bushalte gaan.

Fietsstraat - auto 'te gast'

Het traject Bibliotheekstraat – Dorpsplein – Gilbert Braeckmanplein – Kapellestraat (tot aan het kruispunt Achterstege - Kapellestraat) is nu officieel een fietsstraat. De fietsstraat herken je aan de verkeersborden en de grote fietspictogrammen.

  • Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer zijn 'te gast' in de fietsstraat.
    Zij mogen door een fietsstraat rijden, met een maximumsnelheid van 30 km / uur.
  • Gemotoriseerd verkeer mag geen fietsers inhalen.
  • Fietsers houden zich uiteraard aan de verkeersregels, maar mogen wel de volledige breedte van de rijbaan gebruiken.

In samenspraak met de scholen wordt de fietsstraat midden september officieel ingehuldigd.

Gepubliceerd op dinsdag 13 juli 2021 16 u.