Registreer je op QVAX en geef aan of je een Johnson & Johnson vaccin wil

Via qvax.be kan je je inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie. Dan kan je eventueel vroeger uitgenodigd worden om je te laten vaccineren. Laat weten wanneer je beschikbaar bent. Als je opgeroepen wordt, moet je wel vrij snel naar het vaccinatiecentrum kunnen komen.

Vaccinatie jongeren

De jongeren moeten langst wachten om gevaccineerd te worden, aangezien de uitnodigingen verzonden worden volgens leeftijd. Maar jongeren kunnen zich ook registreren op de QVAX-lijst en worden dan misschien vroeger uitgenodigd.

  • vanaf 16 jaar kan je je registreren voor een Pfizervaccin
  • vanaf 18 jaar kan je je registreren en aangeven of je ook met Johnson & Johnson gevaccineerd wil worden - je krijgt het vaccin dat op dat moment beschikbaar is

Vaccinatie met Johnson & Johnson

Het vaccin Johnson & Johnson wordt toegediend vanaf 41 jaar. Wie jonger is, kan zich ook laten vaccineren met Johnson & Johnson. Dat kan enkel via QVAX, voor wie nog geen uitnodiging kreeg. Je moet dan aangeven dat je met dit vaccin ingeënt wil worden. Met dit vaccin heb je maar 1 vaccinatiebeurt nodig.

Wie jonger is dan 40 en reeds ingeschreven is op de QVAX-lijst, ontvangt een mail om aan te geven of zij met het Johnson & Johnson vaccin ingeënt willen worden.

Meer info op Laatjevaccineren.be

Hoe werkt QVAX?

  • registreer je op de lijst
  • je ontvangt een sms en een mail met de vraag om snel te reageren
  • je bevestigt meteen online, om de vrijgekomen plaats in te nemen
  • je komt naar het vaccinatiecentrum
Gepubliceerd op dinsdag 15 juni 2021 0 u.