Ooooooh... lammetjes

We kregen het gezelschap van een nieuw ooi (vrouwtjesschaap) van het baggerbonte ras, ze bracht haar twee lammetjes mee. Ze hebben nog geen naam. Spreek ze gerust aan, probeer enkele namen uit, wie weet luisteren ze er wel naar...
De andere schapen (Swifter ras) zijn nog wat te jong om te lammeren. Op het domein kunnen slechts drie tot vier schapen grazen. Zo houden ze genoeg gevarieerd voedsel en blijft de weide evenwichtig begraasd. In april nam Liselotte na een frisse scheerbeurt haar koffers en ging terug naar Doornzele bij haar vriendinnen.

Omweiden

Een andere ingreep om het voor de schapen te verbeteren, is het omweiden. Dit betekent dat de schapen om de drie weken een nieuw aangegroeid stukje weiland kunnen begrazen. De soortenrijkdom van de weide blijft zo beter behouden en zorgt zo voor lekker voedsel. Daarnaast is het ook belangrijk tegen parasieten. Je doorbreekt namelijk de voortplantingscyclus van wormen. 

Bart en Matisse onderhouden de weide en verzorgen de schapen. Waarvoor dank! Bij de opdeling van de weide hielden ze rekening met de natte en droge gedeelten, deze zijn gescheiden.

Tip!

Ga je daarna eens goed uitleven op de speeltuin naast het hoveniershuis.

Veel plezier op het kasteeldomein!

Gepubliceerd op woensdag 28 april 2021 0 u.