Eenmalige toelage én nieuw reglement voor niet-erkende verenigingen

Gemeente Evergem kreeg in het kader van de coronacrisis een extra toelage van de Vlaamse Overheid. Dit noodfonds dient om de sectoren sport, jeugd en cultuur te ondersteunen. Bovendien is er vanaf 2021 een nieuw reglement om Evergemse verenigingen te erkennen.

Eenmalige toelage 

De gemeente besliste om een deel van deze toelage toe te kennen aan verenigingen die op dit moment niet erkend zijn en geen werkingssubsidie krijgen. Op die manier willen we deze verenigingen steunen in deze moeilijke tijden. Ben je een vereniging uit Evergem die niet erkend is door sport, jeugd of cultuur? Dan kan je een eenmalige toelage aanvragen. Je vereniging moet een werking hebben op het grondgebied Evergem en je toont aan dat de coronacrisis effect heeft gehad op de werking van je vereniging. Een aanvraag indienen kan tot 30 april 2021. 

VRAAG EEN TOELAGE AAN

Nieuw reglement voor 'erkenning' verenigingen

Vanaf 2021 is er een nieuw reglement om Evergemse verenigingen te erkennen. Dit zijn verenigingen die in het verleden niet erkend konden worden door sport, jeugd of cultuur, maar toch een waardevolle werking hebben rond een bepaald thema in onze gemeente.
Je erkenning aanvragen kan tot 30 april. Eenmaal erkend, kan je voor het werkjaar 2020-2021 een werkingssubsidie aanvragen.

VOORWAARDEN EN AANVRAAG

Gepubliceerd op dinsdag 19 januari 2021 0 u.