Spoorwegovergangen in Kromveldstraatje en Asschout gaan dicht

In november werkt Infrabel aan de spoorwegovergang in de Zevekotestraat. De omleiding verloopt dan via Kromveldstraatje en Asschout. Nadat de overweg in de Zevekotestraat vernieuwd is, gaan de overwegen in Asschout en Kromveldstraatje definitief dicht.

Werken spoorweg Zevekotestraat

  • Van 2 tot 16 november vernieuwt Infrabel de spoorwegovergang in de Zevekotestraat en doet enkele aanpassingen aan het spoor. De overgang is dan afgesloten en het verkeer rijdt om via Kromveldstraatje en Asschout. Dit geldt ook voor fietsers en voetgangers.
  • De werken gebeuren voornamelijk ’s nachts en brengen enige geluidshinder met zich mee. Het team stelt alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

Overgangen Asschout en Kromveldstraatje definitief dicht

Infrabel en het gemeentebestuur willen het aantal kruisingen tussen het trein- en wegverkeer verminderen. Dit komt niet alleen de veiligheid, maar ook de stiptheid ten goede. Omdat de overweg in de Zevekotestraat het breedst is, blijft die overweg open, de overwegen in Kromveldstraatje en Asschout sluiten definitief. Er zal dus geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn ter hoogte van deze twee overwegen. Ook niet voor fietsers en voetgangers. Dat heeft een positief effect op de leefbaarheid in de straat.

Op lange termijn zal ook de overweg in de Zevekotestraat dicht gaan. Dat gebeurt pas als daar in de buurt ook een brug of tunnel ligt, met aansluitend voldoende brede wegen.

Fietssnelweg langs spoorlijn 58

Er komt een fietssnelweg van Eeklo tot Gent, langs de spoorlijn 58. Tussen Sleidinge en de Schoonstraat komt die snelweg grotendeels langs de zuidwestzijde van de spoorlijn. Het plan is om ter hoogte van de waterloop Hindeplas (ongeveer 200 meter ten noorden van de Schoonstraat) een tunnel te voorzien. De fietssnelweg kan dan zo doorlopen naar de Schoonstraat en Evergem station. Bij de aanleg van de fietssnelweg wil men ook om twee extra verbindingen voorzien ter hoogte van de afgesloten spoorwegovergangen.

Informatie voor omwonenden

De omwonenden ontvingen een informatiebrief van Infrabel. Voor hen is er ook een infomoment in Administratief Centrum Evergem, op maandag 19 oktober van 16 tot 19.30 uur (op afspraak).

Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2020 10 u.