Wegenwerken in Heilige Geeststraat, Eindeken en Reibroekstraat

Van september tot begin oktober zijn er werken gepland in de Heilige Geeststraat, Eindeken en Reibroekstraat. We zetten ze even op een rijtje voor jou!

Heilige Geeststraat

De komende weken zijn er verschillende werken gepland in de Heilige Geeststraat. Er wordt enerzijds een voetpad aangelegd en anderzijds zijn er werken in opdracht van Fluvius. 

Aanleggen voetpad

Van maandag 31 augustus tot en met zondag 27 september zijn er werken ter hoogte van de Heilige Geeststraat, aan de hoek met de Lindenlaan en de Molenstraat. Er wordt een voetpad aangelegd rond het bouwproject 'Hoppehof'. 

Tijdens die werken worden enkele straten afgesloten voor alle verkeer. De marktkramen blijven op woensdag wel toegankelijk. De werken verlopen in verschillende fases:

FASE 1 - van maandag 31 augustus tot vrijdag 11 september 

  • De Molenstraat wordt afgesloten tussen de Lindenlaan en Heilige Geeststraat. De Lindenlaan wordt afgesloten tussen de Molenstraat en nummer 24.
  • Het deel van de laterale weg, ter hoogte van huisnummer 24 tot aan de werkzaamheden zelf, wordt ingericht met tweerichtingsverkeer. Zo blijven alle woningen en handelszaken bereikbaar.
  • De omleiding wordt voorzien via de Heilige Geeststraat – Kuipstraat.

FASE 2 – van maandag 14 tot zondag 27 september

  • Een deel van de Heilige Geeststraat wordt afgesloten, ter hoogte van de Molenstraat.
  • De omleiding wordt voorzien via de Eeklostraat – Lindenlaan – Molenstraat.
  • In de Heilige Geeststraat wordt tweerichtingsverkeer ingevoerd. Zo blijven alle woningen en handelszaken bereikbaar.

Werken in opdracht van Fluvius/De Watergroep

Van maandag 7 tot vrijdag 11 september zijn er ook werken ter hoogte van huisnummer 10 in de Heilige Geeststraat. De straat wordt afgesloten voor het verkeer.

De omleiding wordt voorzien via de Eeklostraat – Lindenlaan – Molenstraat. Om zoveel mogelijk woningen bereikbaar te laten, wordt in de Heilige Geeststraat tweerichtingsverkeer ingevoerd die periode.

Eindeken 

Op dinsdag 15 september wordt een torenkraan afgebroken ter hoogte van de appartementen met huisnummers 11 tot 17. Het Eindeken wordt afgesloten voor alle verkeer, van 5 uur tot (vermoedelijk) 24 uur. 

Het verkeer wordt omgeleid via Dorpsplein – Gilbert Braeckmanplein – Achterstege en omgekeerd via Achterstege – Fortune De Kokerlaan – Hoeksken.

Reibroekstraat

Van maandag 28 september tot vrijdag 2 oktober zijn er werken in de Reibroekstraat, ter hoogte van huisnummer 105. Er wordt een huisaansluiting aangesloten op de riolering.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden wordt de rijweg afgesloten voor het verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen passeren. Fietsers moeten wel afstappen. Er wordt een omleiding voorzien via Meerbeke – N456 – Zwartestraat – Bezoekstraat.

Gepubliceerd op donderdag 3 september 2020 11 u.