Zomer op het kasteeldomein

Ga je deze zomer niet op reis? Geen zorgen! Er is genoeg te doen dichtbij huis. Zo valt er op het kasteeldomein van Wippelgem heel wat te beleven. Kom jij ook eens langs?

Je moet het niet altijd ver zoeken om leuke dingen te doen. Als je deze zomer in Evergem blijft, kan je even verpozen op het centraal gelegen Kasteeldomein van Wippelgem. Het is vlot bereikbaar met de fiets en je kan er rustig wandelen.

Schapenweide

Nieuw op het domein zijn de drie schapen die er hun thuis vinden in de schapenweide achter de ommuurde moestuin. Ze worden verzorgd door Matisse, een Evergemnaar die in zijn derde jaar Plant, Dier en Milieu zit. Met de schapen zet hij zijn studie om in de praktijk. In samenwerking met de groendienst krijgt de weide zo een nieuw beheer.

Wist je trouwens dat de huidige schapenweide vroeger ook diende als schapenweide? Bovendien zorgen de schapen door hun begrazing voor een variatie aan natuurlijke rijkdom op de weide.

Voor de kleinste Evergemnaren

Voor de kleinsten is er een speeltuin aanwezig op het domein. Deze blijft open en vind je in de boomgaard achter de zomerbar van de aanpalende brasserie Troast, in het hoveniershuis. Omwille van de coronamaatregelen zijn de speeltuigen enkel toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar.

Deze zomer is er op het domein ook een speelpleinbubbel aanwezig. Deze bevindt zich in een afgeschermde zone tussen de boerderij en het koetshuis zodat de kinderen veilig kunnen spelen.

BEKIJK DE SCHAPEN

Wandelen

Je kan met je gezin, of in je eentje, rustig door het domein wandelen. Sinds kort is de kasseiweg naast het koetshuis gerestaureerd en kan je van daaruit terug doorstappen over de gracht naar het pad richting het bos. Tijdens de speelpleinuren is de kasseiweg afgezet. ’s Avonds en in het weekend is het weggetje wel toegankelijk.

Geschiedenis van het Kasteel

Je kan op het kasteeldomein heel wat beleven. Daarnaast beschikt het domein ook over een rijke geschiedenis vol verhalen. Het is dus zeker de moeite om eens een bezoekje te komen brengen!

NEEM ME MEE IN DE TIJD

Gepubliceerd op donderdag 25 juni 2020 9 u.