Grensarbeiders kunnen sneller de grens over met vignet

Vanaf 22 maart kunnen grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen een vignet gebruiken om sneller de grens tussen Belgiƫ en Nederland over te steken. Het vignet zorgt ervoor dat ze niet worden opgehouden bij de grens.

WERKGEVERS KUNNEN DIT DOWNLOADEN

Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden

Sinds woensdag 18 maart verbiedt België niet-essentiële reizen naar het buitenland, waaronder Nederland. Het goederen- en dienstenverkeer de grens over. Grensarbeiders en anderen die de grens moeten oversteken, kunnen dit nog altijd doen. Daarbij moeten ze zich houden aan specifieke regels.

Specifieke regels

  • Werk je niet in de vitale sector en vervul je geen cruciaal beroep? Dan moet je met een werkgeversverklaring aantonen dat je voor je werk de grens oversteekt.
  • Werk je in de vitale sector werken of vervul je een cruciaal beroep? Dan passeer je de grens met een speciaal vignet dat door de Belgische autoriteiten beschikbaar is gesteld.
  • Het is niet toegestaan om via België te rijden bij reisbewegingen van punt A naar B in Nederland, ook niet voor woon-werkverkeer. Met uitzondering van personen in vitale sectoren en met cruciale beroepen die voor het werk een reisbeweging maken en in het bezit zijn van een vignet.
Gepubliceerd op donderdag 26 maart 2020 13.33 u.