Betaal minder voor groene stroom via groepsaankoop

Wil jij besparen op je energiefactuur? Doe dan mee met de groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen. Hoe meer mensen deelnemen aan de groepsaankoop, hoe voordeliger de prijs zal zijn. Doe mee, want samen staan we sterker!

Hoe werkt het?

1. Inschrijven

Je kan je tot 7 mei inschrijven voor de groepsaankoop. Hou je jaarlijkse afrekening of slotfactuur bij de hand, daar vind je alle gegevens terug. Inschrijven is vrijblijvend, je bent dus niet verplicht om op het aanbod in te gaan.

2. De veiling

Op 8 mei brengen energieleveranciers hun beste bod uit tijdens een veiling bij de provincie.

3. Je persoonlijk voorstel

Op 24 mei krijg je een persoonlijk voorstel waarop je ziet hoeveel je kan besparen op jouw energiefactuur.

4. Beslissen

Je krijgt tot 24 juni de tijd om je persoonlijk aanbod te accepteren. Geef via de website aan of je al dan niet besluit om op het voorstel in te gaan. Aanvaard je het aanbod? Dan zorgt Provincie Oost-Vlaanderen voor een vlotte overstap. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

5. Start van je contract

Aanvaard je het aanbod? Dan zorgen wij voor een vlotte overstap. Jij hoeft hier zelf helemaal niets voor te doen.

Ik schrijf me in

Hulp nodig?

Hulp nodig bij je inschrijving? Dan kan je terecht bij het Woon- en energieloket. Maak een afspraak en breng je laatste jaarafrekening mee.

MAAK EEN AFPSRAAK

Waarom meedoen?

 • Je krijgt één van de voordeligste contracten die je kan vinden op de markt.
  Door geïnteresseerden samen te brengen doen leveranciers een extra inspanning op de veiling. Hoe meer geïnteresseerden we kunnen samenbrengen, hoe interessanter het is voor hen om een voordelig aanbod te doen.
 •  Je begint vanaf de eerste dag van je nieuwe energiecontract te besparen.
  De voordelige eenheidsprijzen van het groepsaankoopcontract worden vanaf de eerste dag aangerekend. Er wordt niet gewerkt met eenmalige kortingen die je kan verliezen of die je slechts gedeeltelijk aangerekend kan krijgen.
 • De stroom is 100% groen én Belgisch.
  We garanderen je dat de stroom 100% groen is volgend de normen van de VREG, én dat ze opgewekt is in België. Zo draag jij je steentje bij aan het klimaat.
 • Je voorschot zal nooit eenzijdig verhoogd worden, tenzij na je jaarlijkse afrekening.
  De leverancier mag voorstellen om het voorschotbedrag te verhogen, maar jij bepaalt zelf of je de wijziging wil aanvaarden of je huidige voorschotbedrag wenst te behouden.
 • Ook als je al klant bent bij de winnende leverancier kan je gebruik maken van het aanbod. Ook als je al een contract hebt bij de winnende leverancier kan je contract kosteloos aangepast worden zodat je van het aanbod van de groepsaankoop kan genieten.
Gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2024 0 uur