Kindergemeenteraad zoekt naam voor speelpleinen

Onze kindergemeenteraad wil enkele speelterreinen graag een naam geven: Grovermansdreef (Kerkbrugge-Langerbrugge), Doornzele Dries, Maagdekensstraat (Evergem) en het speelplein aan de Molen van Wippelgem. Jij kan namen voorstellen en later stemmen. Doe je mee?

Het initiatief om een naam te kiezen komt van de kindergemeenteraad zelf. Wij vinden het een leuk idee en gaan graag op dit voorstel in.

Door het speelterrein een naam te geven, weten we beter over welk terrein we precies spreken. Het is ook gewoon veel leuker om af te spreken op een plek met een toffe naam.

Doe mee!

  • Stuur jouw voorstellen door naar de kindergemeenteraad via wijmakenevergem.be. Dat kan tot 3 maart.
  • Op woensdag 6 maart kiest de raad de drie beste namen.
  • Daarna kan je stemmen op de drie beste voorstellen. De naam met de meeste stemmen wint. Die vier namen gaan dan naar de gemeenteraad voor officiële goedkeuring.
  • In juni houden we een feestelijke opening op deze vier speelterreinen met onthulling van de namen.

Wie zit er in de kindergemeenteraad?

De kindergemeenteraad bestaat uit leerlingen van de verschillende scholen in Evergem. Ze worden geholpen door de burgemeester, de schepen van jeugd, de schepen van participatie en een medewerker van Jeugd. De raad komt drie keer per jaar samen in de raadzaal in het Administratief Centrum Evergem. De vergaderingen van de kindergemeenteraad zijn niet openbaar.

evergem.be/kindergemeenteraad

Gepubliceerd op vrijdag 23 februari 2024 0 uur