Nieuwjaarsboodschap burgemeester

Elk jaar delen we de nieuwjaarsboodschap van de burgemeester. Hij schrijft die namens het bestuur en alle personeelsleden van lokaal bestuur Evergem en politiezone Assenede-Evergem.

Beste inwoners,

Het voorbije jaar is opnieuw voorbijgevlogen.
2021 was in algemene zin geen goed jaar.
Wereldwijd bleven we te maken hebben met de pandemie en dichter bij ons zorgden voorbije zomer de overstromingen voor ontzettend veel leed in het zuiden van het land.

Er is groeiend ongenoegen over de coronamaatregelen van hogerhand.
Voor sommigen gaan die maatregelen niet ver genoeg om onze gezondheid te beschermen, voor anderen zijn de maatregelen niet logisch, onduidelijk, of zijn ze een te verregaande beperking van onze individuele vrijheid…
We zijn het beu dat we ons moeten blijven aanpassen aan deze langdurige, lastige en zeer onvoorspelbare situatie.

Maar tegelijk zien we ook veel schone en deugddoende dingen rondom ons.

De vele honderden medewerkers en vrijwilligers die het voorbije jaar aan de slag waren in ons vaccinatiecentrum aan de Hoge Wal. Ze maken voor al onze inwoners de vaccinatie mogelijk dicht bij huis. Standvastig, steeds met de glimlach, zorgen zij dag in dag uit voor een hartelijke en tegelijk professionele ontvangst.

Voorbije zomer zamelden onze Rode Kruisafdelingen Evergem, Sleidinge en Ertvelde spullen in voor de inwoners van Comblain- au- pont, een gemeente die zwaar te lijden heeft door de overstroming.

Het is hartverwarmend om te zien dat onze inwoners de voorbije maanden zoveel goederen schonken en dat vrijwilligers de voorbije maanden een groot deel van hun vrije tijd ter plaatse waren om de getroffen gezinnen te helpen.
Solidariteit in de praktijk.

Bij een nieuw jaar kijken we vooruit en maken we plannen.
We realiseren ons wat we op deze welvarende plaats op de wereld wél nog allemaal kunnen doen.

Samen met onze schepenen, raadsleden, diensten en inwoners werken we ook in 2022 verder aan een gemeente waar het stap voor stap een nog betere plaats is om te wonen, te werken en te leven.

Vele bomen samen maken een mooi bos.
Een goed 2022 vol mooie, kleine, onverwachte momenten: dat is onze wens voor elk van onze inwoners!

Vriendelijke groeten,
Joeri De Maertelaere
Burgemeester

Gepubliceerd op donderdag 30 december 2021 16 u.