Nieuwjaarsboodschap burgemeester: nog meer goesting

De jaarwisseling is het moment om even terug te blikken, maar vooral om nieuwe plannen te maken. Het beleidsplan 2020-2025 van de nieuwe bestuursploeg telt 62 miljoen euro investeringen om Evergem nog aangenamer, veiliger, groener en mooier te maken.

We popelen om die plannen samen met onze collega’s, onze diensten en onze inwoners te realiseren. We blikken terug op een geslaagd 2019

  • De havenweg in Rieme is klaar. Daardoor blijft het zwaar vervoer weg uit de woonkern
  • We openden mooie parken met extra groen in Kerkbrugge-Langerbrugge en in Doornzele
  • We realiseerden de Langenwegel als trage verbinding
  • Kinderen en hun (groot)ouders kunnen terecht op de nieuwe speelpleinen in Arteveldestadion, Cardijnwijk en Grovermansdreef
  • We plantten 10 hectare bufferbos in Belzele

De vele aangename ontmoetingen met inwoners en verenigingen zijn voor ons de natuurlijke brandstof om ook de komende jaren op dit pad verder te gaan.

Met plezier denken we terug aan de zomer met een geslaagde 11-juliviering, de langste fanfare en het spektakel naar aanleiding van 150 jaar Willen is Kunnen. We danken alle vrijwilligers die zich inzetten en een deel van hun kostbare vrije tijd besteden om mee hun straat, buurt, dorp, activiteit, kermis of vereniging gezelliger te maken en te verbinden.

Helaas was niet alles rozengeur en maneschijn in 2019. De Gentse Kanaalzone is getroffen door een legionellacrisis waardoor twee van onze inwoners zijn gestorven en een aantal andere inwoners in het ziekenhuis lagen. In september was er het dramatisch ongeval op de Noordlaan, waarbij een jongen van 15 het leven liet. Dergelijke gebeurtenissen zijn verschrikkelijk en treffen onze volledige gemeente recht in het hart. Onze gedachten zijn deze periode in het bijzonder bij de families die hun dierbaren moeten missen.

We starten opnieuw met goede moed in 2020 en kijken uit naar een jaar met vele nieuwe kansen en uitdagingen. Het weekend van 20 en 21 juni staat met stip in onze agenda. Dan is er opnieuw Levensloop waar vele duizenden inwoners samen strijden voor het goede doel en tegen een verschrikkelijke ziekte.

Maar eerst doen we het tijdens de periode van oud naar nieuw wat rustiger aan, we genieten van het samenzijn met familie en vrienden: een hapje en een drankje, een goed gesprek, een uitgesteld bezoek of een winterse wandeling… We onthaasten en laden de batterijen op.

Een prima gezondheid en veel mooie en warme momenten in 2020: dat is mijn wens voor elk van jullie en dit in naam van al onze personeelsleden en mandatarissen.

Joeri De Maertelaere,
uw burgemeester.

Gepubliceerd op dinsdag 31 december 2019 0 u.