Nieuwbouw en renovatie Gemeentelijke Basisschool Evergem

Gemeentelijke Basisschool Evergem breidt uit met nieuwe klaslokalen en extra ruimte voor personeel en administratie. Daarnaast krijgen de huidige gebouwen een duurzame renovatie. Ten slotte richt de school de open speelruimtes anders in.

Eerste fase

In een eerste fase komt er een nieuwe gymzaal en een ruimere polyvalente zaal. Die fase duurt tot de paasvakantie. De nieuwe school is helemaal klaar tegen de zomer van 2024.

Veilige werken

De huidige kiss & ride zone aan de Reibroekstraat verdwijnt en wordt groen. Er is een nieuwe hoofdingang via de skeelerpiste. Leveranciers van de aannemer mogen tijdens de bouwwerken niet leveren net voor en net na schooltijd. Zo houden we de werken veilig voor alle leerlingen.

Waarom een nieuwbouw?

Plaatsgebrek

Gemeentelijke Basisschool Evergem telt op dit moment meer dan 700 leerlingen. Om ook in de toekomst modern onderwijs aan te bieden, moet de school uitbreiden. Ook Sporthal Evergem-Centrum botst op haar limieten. Sommige sportclubs trainen nu in een sporthal van een buurtgemeente omdat er te weinig ruimte is in onze gemeente.

Daarom bouwen we een nieuwe ruime gymzaal op de school. De Evergemse verenigingen kunnen de zaal na schooltijd huren. De uitbreiding van de polyvalente zaal is dan weer goed nieuws voor de buitenschoolse opvang en de speelpleinwerking. Zij hebben dan meer ruimte om kwaliteitsvolle opvang aan te bieden. De werken aan de gymzaal en nieuwe polyvalente zaal starten op maandag 12 september en duren tot de paasvakantie.

Een lange geschiedenis

Gemeentelijke Basisschool Evergem werd gebouwd in 1952. De laatste verbouwingswerken dateren van de jaren ’90. Niet alle gebouwen kregen toen een renovatie. Sommige lokalen zijn dus meer dan 70 jaar oud. De gemeente vroeg al in 2014 subsidie aan bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs.

De totale kostprijs voor de renovatie en nieuwbouw is 9.400.000 euro. De gemeente betaalt 2.800.000 euro. De Vlaamse Overheid neemt de rest voor haar rekening.