Nieuw sportseizoen vanaf 2 september

Half augustus ontvangen alle inwoners van Evergem de nieuwe Sportwegwijs. Deze gids geeft een overzicht van het volledige gemeentelijk sportaanbod. Sinds 1 augustus zijn er nieuwe tarieven in de sporthallen en er komt een nieuw kassasysteem. Er is ook een nieuw sportaanbod.

Nieuwe tarieven

Er zijn nieuwe tarieven voor

 • consumpties
 • toegang tot het zwembad
 • zwemabonnement
 • Huur van een terrein

Betalen en reserveren

Vanaf september betaal je via bancontact of cash. Het jetonsysteem voor consumpties vervalt. De jetons die in omloop zijn, kan je nog gebruiken tot 31 december.

Een zaal reserveren en betalen kan nu ook gemakkelijk vanuit je luie zetel.

Je vindt meer info over de wijzigingen en de nieuwe tarieven in de Sportwegwijs en op www.evergem.be/sport

Nieuw in het aanbod

Be-Active

Tijdens deze laagdrempelige lessen focussen we op leuke krachtoefeningen in combinatie met een betere conditie. Tijdens de les op vrijdag komen verschillende sporten aan bod zoals badminton, volleybal, stepaerobic… Geschikt voor beginners.

 • Sporthal Evergem-Centrum: vanaf woensdag 4 september wekelijks van 20 tot 21 uur
 • Sporthal Evergem-Centrum: vanaf vrijdag 6 september wekelijks van 19 tot 20 uur
 • 2 stempels op de Evergem Sport!-kaart

Get in Shape

Deze laagdrempelige kracht- en conditietraining richt zich naar beginnende sporters of mensen die lange tijd niet hebben gesport.

 • Sportcentrum Hoge Wal: vanaf zondag 8 september wekelijks van 10 tot 11 uur
 • 2 stempels op de Evergem Sport!-kaart

Gladiator work-out

Dit is een intensieve wekelijkse training voor gevorderde deelnemers die op zoek zijn naar een uitdaging. Doorgedreven kracht en conditieoefeningen in circuitvorm of met interval van hoog intensief en recuperatie.

 • Sportcentrum Hoge Wal: vanaf zondag 8 september wekelijks van 11 tot 12 uur
 • 2 stempels op de Evergem Sport!-kaart

HIIT - conditietraining

HIIT (High Intensity Interval Training) is een interval- en circuittraining met focus op conditieverbetering, krachttraining en vetverbranding. De les is opgebouwd uit kortdurende oefeningen met hoge intensiteit en korte pauzes en/of oefeningen met lage intensiteit.

 • Sporthal Evergem-Centrum: vanaf maandag 2 september wekelijks van 19 tot 20 uur
 • 2 stempels op de Evergem Sport!-kaart

Butt and Belly

Buikspieren, bilspieren en andere goede oefeningen om een strakker figuur te krijgen. Heb je niet veel tijd of wil je na je les tacoyo of aquafitness nog een extra training? Dan is ‘Butt and Belly’ zeker iets voor jou.

 • Sportcentrum Hoge Wal: vanaf woensdag 4 september wekelijks van 21.15 tot 22 uur
 • 1 stempel op de Evergem Sport!-kaart

Overig aanbod

Absolute beginners

Nieuwe wekelijkse lessenreeksen

 • joggen op woensdagavond
 • tai chi op vrijdagavond

Start to Mountainbike

Vanaf 18 september, 4 lessen van 3 uur

 • jongeren vanaf 12 jaar met hun ouders op woensdagnamiddag
 • volwassenen op zaterdagvoormiddag

Evergem loopt – zondagscriterium

Elke derde zondag van de maand. Onder begeleiding loop je een parcours van 5 of 10 kilometer. We starten telkens in een andere dorpskern. Je betaalt 5 euro voor een kaart. Daarmee kan je deelnemen aan de tien sessies.

Wandelen en fietsen

Wie het liever rustiger aan doet, kan elke maand mee wandelen tijdens de ‘vierdezaterdagwandeling’ of wekelijks op donderdag fietsen tijdens ‘Fietsen voor genieters’.

Sport voor kinderen

Kinderen deelnemen aan schoolsportactiviteiten, in de vakanties zijn er sportkampen en op woensdagnamiddag tal van sportinitiaties.

Sport voor jongeren

Jongeren kunnen wekelijks sporten op 5 buurtpleintjes en deelnemen aan extra activiteiten met de buurtsportwerkers.

Sport voor mensen met een handicap en revalidanten

Voor personen met een beperking en wie revalideert na een operatie of ongeval, is er een apart bewegings- en zwemaanbod.

Aerobic, yoga, tai chi, badminton, tacoyo, conditiegym en lessen voor 50-plussers starten ook opnieuw vanaf 2 september. Aquafitness en zwemmen voor vrouwen starten de tweede week van september. Het volledig wekelijks sportaanbod vind je op www.evergem.be/sport

Sportboem op zondag 8 september

Het is een jaarlijkse traditie geworden: begin september kan je sporten uitproberen onder begeleiding van ervaren clubtrainers. Je krijgt er informatie, er zijn demonstraties en je kan zelf initiatielessen volgen. Een gratis sportnamiddag voor iedereen vanaf 4 jaar. Kinderen van het lager onderwijs in Evergem krijgen een stempel op de Olympische Sportpas. Het overzicht van deelnemende clubs vind je vanaf 1 september op www.evergem.be/sportboem

Sportdag 50+ op dinsdag 17 september

Er is een sportdag voor 50-plussers om kennis te maken met het sportaanbod. Een ideale gelegenheid om te starten of om er na een deugddoende vakantie opnieuw aan te beginnen.

Onthaal om 8.45 uur, van 9 tot 12.10 uur is er keuze uit verschillende sporten: badminton, balspel, conditiegym, indoor minigolf, lijndansen, netbal, petanque, seniorobic, tafeltennis, tai chi, volksporten wandelen, wandelvoetbal en yoga. Na het sporten kan je genieten van een koude schotel.

 • 6 euro (enkel sportactiviteiten)
 • 13 euro (inclusief koude schotel)
 • Inschrijven kan tot donderdag 12 september

Onderhoud zwembad

Het zwembad is gesloten voor het jaarlijks onderhoud van maandag 26 augustus tot en met zondag 8 september.

Wie eind augustus nog geen nieuwe Sportwegwijs ontvangen heeft, kan er een afhalen in de sporthallen en de Administratieve Centra.

Gepubliceerd op vrijdag 9 augustus 2019 10 u.