Nieuw bedrijventerrein in Rieme

De intergemeentelijke vereniging Veneco bouwt een nieuw bedrijventerrein tussen de R4, de Zonneweg en de Callemansputtewegel in Rieme. Het terrein is ongeveer 7,5 hectare groot. Er is plaats voor tien tot twintig lokale en regionale bedrijven.

Om het centrum van Rieme en de nabijgelegen woonzone te ontlasten van het zware vrachtverkeer komt er een nieuwe ontsluitingsweg, met een rondpunt. Die nieuwe invalsweg zal het bedrijventerrein verbinden met de R4 en de Zonneweg, die dwars door de industriezone van Rieme loopt.

Werken in eigen streek

De vraag naar jobs in eigen streek is groot. Meer dan ooit willen werknemers werken in de buurt van hun eigen huis. Dat zorgt voor een goede balans tussen werk en leven. Bovendien is werken in eigen streek ook goed voor het milieu.

Wegenwerken starten deze zomer

De riolerings- en wegenwerken starten nog deze zomer. De verkoop van de gronden staat in het najaar gepland. Geïnteresseerde bedrijven kunnen dan een kandidatuurdossier indienen. Belangrijke parameters zijn: duurzaamheid, mobiliteit, economie, locatie en de globale visie van het bedrijf.

Wie graag op de hoogte wordt gehouden van de start van de verkoop, stuurt een mailtje naar wendy.vanlaere@veneco.be.

Meer info op de website van Veneco.

Gepubliceerd op dinsdag 10 mei 2022 13.22 u.