Niet commerciële verkopen verboden in Oost-Vlaanderen

Vanaf maandag 9 november zijn niet-commerciële verkopen verboden in Oost-Vlaanderen. Dat zijn bijvoorbeeld huis-aan-huis verkopen of financiële acties van verenigingen en clubs waarbij pakketten klaargemaakt en geleverd of afgehaald worden.

Heel wat verenigingen houden financiële acties. Vaak is dat een eetfestijn of een ontbijtactie waarbij mensen een pakket kunnen afhalen. Dat is vanaf 9 november verboden.

Je mag volgens de federale maatregelen met 1 persoon extra contact mag hebben. Dat is dan het zogenaamde 'knuffelcontact' en dat is dezelfde persoon voor 6 weken (lockdown).
Bij verkoopacties zijn veel helpende handen nodig om pakketten of eten klaar te maken en te verdelen. Je kan dat onmogelijk doen met twee mensen. Vandaar het verbod.

We begrijpen dat dit voor veel verenigingen een zware klap is, maar we moeten allemaal samen nog even deze strenge maatregelen volhouden.

Uitzondering

Er is een uitzondering voor handelszaken en private en publieke bedrijven en diensten die noodzakelijk zijn voor de bescherming van vitale belangen van de natie en de behoeften van de bevolking. Dat zijn onder andere hulporganisaties voor humanitaire hulp (bv. voedselpakketten). 

BEKIJK DE INFORMATIE OP DE WEBSITE VAN DE GOUVERNEUR

Gepubliceerd op donderdag 5 november 2020 0 u.