Natuur en Bos plant samen met leerlingen bomen in Belzele

Op dinsdag 23 januari plantte het Agentschap voor Natuur en Bos 8.900 m² nieuw bos aan in Belzele. Ze begeleidden de leerlingen van Gemeentelijke Basisschool Belzele en De Talententuin bij het planten van 1925 bomen. Nadien kregen de kinderen hun welverdiend plantdiploma.

Gevarieerd landschapspark

Deze extra bomen versterken de groene omgeving bij het Heermeerspark. Dit park ligt tussen het industrieterrein Durmakker en de woonkern van Belzele. Het werd in 2022 geopend. Gemeente Evergem, Natuur en Bos, de VLM en de Vlaamse Waterweg werkten samen om dit landschapspark te realiseren.

De aanplant bestaat uit inheemse soorten zoals ruwe berk, grove den, trilpopulier, boskers, wintereik en winterlinde. Deze bomen zijn perfect aangepast aan de groeiomstandigheden in onze streken.

37 hectare jong bos

Deze winter plant Natuur en Bos 7 hectare extra bos in Belzele, waardoor de teller jong bos op 37 hectare komt. Het jonge bos moet eerst wat groeien en zal voorlopig nog niet toegankelijk zijn voor het publiek. Zodra de bomen sterk genoeg zijn, komt er een extra wandellus die de verschillende boszones met elkaar verbindt. Het groene gebied ligt dichtbij een dichtbebouwde woonwijk waar veel jonge gezinnen wonen.

Zilveren boslabel

Vorig jaar verdiende Evergem het label van ‘zilveren bosgemeente’. De Bosalliantie, een samenwerking tussen de Vlaamse overheid, natuurorganisaties en lokale besturen beloont zo organisaties met ambitieuze bosdoelen. 

Bekijk foto's van de aanplant

Gepubliceerd op woensdag 24 januari 2024 17.19 uur