Mobitwin is nieuwe naam voor de Minder Mobielen Centrale

Op 1 november veranderde de Minder Mobielen Centrale van naam. De sociale vervoersdienst heet nu Mobitwin. In Brussel en Wallonië gebruiken ze die naam al een tijdje. Aan de goede werking wijzigt er niets.

Wat is het?

Minder mobiele personen met een beperkt inkomen kunnen voor hun verplaatsingen Mobitwin gebruiken. De ritten vinden enkel op weekdagen plaats. Je kan onder andere een rit aanvragen om familie te bezoeken, om naar de kaartclub te gaan, om boodschappen te doen, om naar de tandarts te gaan …

Voor wie?

  • Je kan je moeilijk verplaatsen.
  • Je hebt een beperkt inkomen.
  • Je hebt geen eigen vervoersmiddel.
  • Je kan geen gebruik maken van het openbaar vervoer door ziekte, ouderdom of handicap.

Zo werkt het

Je schrijft je eerst in. Dat kan in Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken. Dan kan je ritten aanvragen. Elke rit vraag je drie werkdagen op voorhand aan. Je betaalt jaarlijks 10 euro per persoon of 18 euro per koppel. Daarnaast betaal je ook de kilometers van de chauffeur. Dat is 0,40 euro per kilometer.

Dankjewel aan de vrijwilligers!

In onze gemeente zijn er vijf chauffeurs actief: Daniël, Guido, Kenneth, Luc en Manuel. Daarnaast bemannen er ook vier vrijwilligers de telefooncentrale: Annette, Hedwige, Louise en Leo. Zij plannen de ritten in. Dankjewel voor jullie inzet! Jullie zijn goud waard!

Ben jij een vlotte chauffeur en ben je graag onder de mensen? Dan ben jij misschien de versterking die we zoeken. Jij krijgt een wacht- én kilometervergoeding. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je kan rijden. Neem contact op met Evergem Info.

Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 13 uur