Mobiel Energiehuis kwam langs

Gemeente Evergem en Energiehuis Wooneco startte voor het derde jaar op rij een wijkrenovatietraject in de vissenwijk in Kluizen. Vorige maand kwam het mobiel Energiehuis langs. Zij gaven gratis renovatieadvies op basis van een warmtescan van de woning.

Een warmtescan?

In januari en februari maakte een expert van Wooneco een warmtescan van de voorgevel van de woningen in de Vissenwijk in Kluizen. Dat gebeurde langs de straatkant. Een warmtescan is een foto die via kleurverschillen het warmteverlies aantoont.

Advies op maat

De inwoners van de Vissenwijk konden hun foto eind juni bekijken in het mobiel Energiehuis. Een renovatiecoach gaf uitleg bij de warmtescan en informatie over het groepsaanbod.

Bewoners die geen kans hadden om langs te komen, zijn welkom in het energieloket van de gemeente. Vanaf maandag 5 augustus kan je hiervoor contact opnemen met energieadviseur Jurgen Bauwens T 09 216 05 00 of via evergem@wooneco.be.

Wat is het groepsaanbod?

Elke inwoner van Evergem kan gebruik maken van het groepsaanbod. Je ontvangt een offerte via een vooraf geselecteerde lokale aannemer. Je krijgt ook vrijblijvend energieadvies voor je hele huis en wordt tijdens jouw traject verder begeleid.

Zo maak je jouw huis helemaal klaar voor de toekomst en bespaar je onmiddellijk op je energiefactuur!

Het groepsaanbod ondersteunt jou bij:

  • Isolatie van jouw dak, zoldervloer, muur, vloer of kelderplafond
  • Hoogrendementsbeglazing of raamvervanging
  • Technieken zoals een warmtepomp, warmtepompboiler of een duurzaam ventilatiesysteem

Wil je snel besparen op je energiefactuur? Kies dan voor spouwmuurisolatie, glasvervanging of isolatie van je zoldervloer of kelderplafond. Jouw investering verdient zich vaak terug op minder dan 5 jaar.

Neem een kijkje op wooneco.be/groepsaanbodrenovatie of maak een afspraak bij het woon-en energieloket.

Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2024 17 uur