Mijn Verbouwpremie

Vanaf 1 oktober 2022 kan je ‘Mijn Verbouwpremie’ online aanvragen. Dit is de eengemaakte premie voor renovatie en energiebesparende investeringen. Tot 30 juni kan je de Vlaamse renovatiepremie en premies van Fluvius nog aanvragen. Voor info of hulp kan je terecht bij het Energieloket.

Overgangsfase

Van 1 juli tot 30 september worden de dossiers afgewerkt. Je kan de premies dan tijdelijk niet aanvragen. Vanaf 1 oktober zal je ‘Mijn Verbouwpremie’ online kunnen aanvragen. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Voorwaarden Mijn Verbouwpremie

  • voor wie: (niet) eigenaar-bewoners en SVK-verhuurders
  • 3 inkomensgroepen met recht op vast premiebedrag
  • ouderdom woning 15 jaar ipv 30 jaar (uitzondering bij warmtepomp(boiler) en zonneboiler)
  • voor deze werken: dak, buitenmuur, vloer, ramen en deuren, binnenmuur, plafond en trap, elektriciteit en sanitair, warmtepomp, warmtepompboiler
  • 1.000 euro excl BTW op factuur per categorie
  • Voor éénzelfde categorie moet een termijn van 5 jaar zitten tussen 1e en volgende aanvraag voor dezelfde werken, behalve bij warmtepomp(boiler) en zonneboiler. Dan dien je rekening te houden met een termijn van 10 jaar.

Benieuwd welke premies je kan aanvragen en op welk premiebedrag je recht hebt? Raadpleeg dan de simulator Mijn VerbouwPremie.

Energieloket

Ben je klaar met je verbouwingen en heb je alle facturen? Neem dan contact op met het energieloket om na te kijken onder welk systeem je de aanvraag best doet. Ook voor algemene info kan je bij hen terecht.

Maak een afspraak

Gepubliceerd op donderdag 10 maart 2022 0 u.