Meetjeslandse huisartsen roepen op: "Laat je vaccineren!"

In een gezamenlijke brief roepen de Meetjeslandse huisartsen op om de vaccinatieoproep zeker niet te negeren. Een oproep die zeker gevolg krijgt. In ons vaccinatiecentrum zijn er amper annuleringen.

We lichten twee passages uit:

Over het strenge onderzoek

"Vaccins worden onderworpen aan streng onderzoek vóór ze worden goedgekeurd. De veiligheid van deze vaccins is uitgebreid onderzocht. Sneller dan we dat gewend zijn, maar daar was ook een dringende reden voor."

Over bijwerkingen en risico's

"De meest voorkomende bijwerkingen op korte termijn na toediening van deze vaccins zijn: pijn op de plaats van injectie, hoofdpijn, koorts en spierpijn. Dit zijn milde klachten die na één tot twee dagen verdwijnen en makkelijk te behandelen zijn met een koortswerend middel of een pijnstiller."

"Het risico op deze milde klachten weegt niet op tegen het risico dat we lopen tijdens een infectie met het coronavirus, het risico dat anderen lopen aan wie we het virus kunnen doorgeven en de maatschappelijke gevolgen die we ondertussen al bijna een jaar ervaren. We willen graag benadrukken dat het belangrijk is om na de vaccinatie de maatregelen nog te blijven volgen. Dit doe je niet voor jezelf, maar voor de ander."

Gepubliceerd op donderdag 8 april 2021 14.35 u.