Meer vrouw op straat

In navolging van het TV-programma (Canvas) ‘Meer vrouw op straat’, gaat de gemeentelijke cultuurraad op zoek naar verhalen van vrouwen die iets betekend hebben voor onze gemeente. Ken jij een verhaal over een sterke vrouw, die we kunnen eren met een straatnaam of een plein?

De cultuurraad geeft onder andere advies aan de gemeente om nieuwe straatnamen toe te kennen. De geschiedkundigen zoeken dan in de archieven naar gebeurtenissen of bijzonderheden op die locatie. Als die er zijn, kan dat een inspiratiebron zijn voor de naam van de straat of een plein.

Meer vrouw op straat

Meer vrouw op straat is een televisieprogramma op Canvas. Sofie Lemaire brengt daarin vrouwen onder de aandacht. Inwoners vertellen waarom die vrouw een straatnaam verdient.

Ook in Evergem is het aantal straatnamen dat naar een vrouw genoemd is zeer beperkt. Vandaar een warme oproep om verhalen over waardevolle vrouwen door te sturen. We willen die graag in onze gemeente een plaats geven.

Stuur je verhaal door

Stuur je verhaal door naar de cultuurraad. Je kan er ook foto’s, oude teksten of historische gegevens aan toevoegen. Dat kan via secretariaat@cultuurraadevergem.be of met een druk op onderstaande knop.

MIJN NOMINATIE VOOR MEER VROUW OP STRAAT

Gepubliceerd op woensdag 22 april 2020 18 u.