Meerderheid Evergems bestuur wil nieuw buurthuis in Kerkbrugge-Langerbrugge

Het Ontmoetingscentrum De Burggrave in Kerkbrugge-Langerbrugge is eigendom van de gemeente. De uitbating is geregeld via een concessie. De concessie loopt af eind 2021. Het college van burgemeester en schepen onderzocht het kostenplaatje voor de opmaak van het meerjarenplan.

Het college concludeerde dat een nieuw buurthuis de beste oplossing is.

Kleinschalig functioneel buurthuis

Het gebouw is oud en moet grondig gerenoveerd worden. Dat kostenplaatje is zeer hoog. Daarom kiest de meerderheid ervoor om een nieuw kleinschalig, functioneel buurthuis te bouwen aan het nieuwe koppelingsgebied tegen eind 2021.

Lokale verenigingen die nu gebruik maken van het ontmoetingscentrum hoeven zich geen zorgen te maken. Ook in het nieuwe buurthuis is er plaats voor hen.

Bij het koppelingsgebied

Het nieuwe buurthuis zou een plek krijgen aan het koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid. Het gebied is bijna volledig afgewerkt. De feestelijke opening van het koppelingsgebied vindt nog voor de zomervakantie plaats.

Er is een zandbank met glijbaan, fietsheuveltjes, een palenpark, een touwenparcours en een hondenuitloopzone. In de natuurzone kan je over het water wandelen via een mooi vlonderpad. Het buurthuis kan een plaats worden waar de wandelaars iets kunnen drinken of komen uitrusten.

Gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2019 7.45 u.