Meer dan 50 voorstellen voor een aangenamere buurt

Jaarlijks verdelen we 35.000 euro over projecten waarmee burgers zich engageren. Steek je handen uit de mouwen en versterk je buurt, dat is het motto van dit initiatief. De eerste twee maanden zijn voorbij gevlogen, daarin werden meer dan 50 ideeën ingediend. Die werken we nu verder uit.

Meer dan 50 ideeën! Knap voor een eerste editie van het burgerbudget. Hartelijk dank aan alle bedenkers. In de tweede fase werken we verder op 42 van die ideeën. Je kan dus geen nieuwe ideeën meer lanceren.

Help je mee?

De bedenkers van de huidige ideeën krijgen nu 2 maanden de tijd om hun idee verder uit te werken en concreter te maken. Zij hoeven dit natuurlijk niet alleen te doen.

Sta jij achter een of meerdere projecten? Dan kan je mee brainstormen en nadenken over de concrete uitwerking. Elke Evergemnaar kan dus mee de schouders zetten onder een of meerdere projecten. Dat kan gaan van een suggestie, een uitbreiding tot een samenwerking met verschillende initiatiefnemers.

Zo bouwen we de ideeën samen verder uit naar een concreet project.

De projecten vind je op wijmaken.evergem.be, alvast bedankt om mee te denken en te helpen aan een aangenamere buurt.

In de tweede fase gaan indieners verder op zoek naar materiaal, eventuele sponsors en helpende handen.

De gemeente volgt de projecten mee op. De projectcoördinator vraagt in bepaalde gevallen advies aan gemeentelijke diensten. Dat advies wordt meegenomen in het proces.

Elkaar versterken

We vinden het heel belangrijk dat verschillende ideeën kunnen versmelten en elkaar zo versterken.

Mits wat creativiteit kan je ook in tijden van het coronavirus samenwerken, virtueel de koppen bij elkaar steken en zorgen voor verbondenheid. 

Dit is een van de redenen waarom wij in deze tijd uitermate inzetten op ons online participatieplatform wijmaken.evergem.be

Krachten bundelen en volop brainstormen is in deze fase dus de boodschap om tot een finaal project te komen. Hiermee trek je vervolgens naar de jury en de stemronde. Hoe beter je project uitgewerkt is, hoe beter de jury je project kan beoordelen.

Gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2021 0 u.