Meer dan 27.500 nieuwe struiken en bomen dankzij ‘Behaag je Tuin’

Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei organiseerde dit najaar een tweede editie van de samenaankoop ‘Behaag je Tuin’. Inwoners kregen de kans om aan interessante prijzen plantgoed te bestellen. Enkele honderden mensen gingen daarop in. Op zaterdag 10 december is er een afhaalmoment.

Onze streek ziet er binnenkort nog groener en fleuriger uit. Enkele honderden mensen deden een bestelling. Goed voor 639 gemengde haagpakketten, 216 houtkantpakketten, 780 hoogstamfruitbomen, 801 hoogstamloofbomen, 192 klimplanten en 98 wilgenpoten.

Afhaalmoment

Op zaterdag 10 december kunnen de Evergemse deelnemers tussen 9 en 11 uur het plantgoed afhalen op het Kasteeldomein van Wippelgem (Kramershoek 4). Ze krijgen dan ook een gratis plantgids mee naar huis.

Autochtoon plantgoed

Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei koos bewust voor 'autochtoon plantgoed'. Dat zijn bomen en struiken die al lang in onze gebieden groeien en dus goed aangepast zijn aan de bodem en de leefomstandigheden. Autochtoon plantgoed heeft veel grotere overlevingskansen dan de ingevoerde soorten. Bovendien is de groei- en bloeicyclus van deze planten afgestemd op de noden van onze lokale fauna en flora.

Heb je deze actie gemist? Geen nood! Volgend najaar komt er nieuwe actie van Behaag je Tuin!

Gepubliceerd op woensdag 9 november 2022 16 uur